Nic jej nie je. Stare listy dozivaju, teda dozivaju stare cibulky, nahradia ich nove. Suche osklb a nechaj ju tak. Mozes cely trs vybrat rozdelit na mensie ona sa spamata
@branislavv ja som vcera svoju vybrala, rozobrala, stare cibulky s obschnutými listami vyhadzala, ten zvysok som zasadila. Robim to tak kazdy rok (ked nezabudnem), inac by som mala pazitku na pol hektara
@kvetinuocka mozes aj taku, vyber nejaku silnejsiu, po vytiahnuti z kochlika ju potrhaj na mansie trsy a vysad. Zo semena to trva strasne dlho, taka pozivatelne byva az druhu sezonu, prvu sezonu narastu len cibiky
Pažítka prosperuje na jednom mieste pár rokov, potom ak nechcete meniť miesto, treba vymeniť zeminu-tak do hĺbky 20 cm a zasadiť novú.Zo semena je to problém,ja kupujem na jar pažítku v Lídli,zasadím pár trsov a mám 2-3 roky pokoj, a krásnu pažítku.Občas je potrebné prihnojiť nejakým hnojivom na cibuľoviny alebo cereritom.
Samozrejme, môžeš kedykoľvek pažítka toho znesie veľa,Po presadení hneď nestrihať na konzum, len dobre poliať a po týždni môžeš zrezávať.Osvedčilo sa mi mať viac trsov, počas roka manželka pažítku zrezáva, krája na drobno a dáva do mrazáku.Máme tak pažítku celý rok.Ak je sucho, pažítka vám bude vďačná za poliatie.Každá pažítka kvitne,kvety je nutné vyštikávať, pretože vtedy pažítka vháňa všetku silu do kvetov a nie do listov, a to nechceme.
taku mam v zahone aj ja ale to je tym, ze sme ju aj presadzali z ineho miesta a su to tie stare listky. tie sme ale odstranili a v pohode sa pozviechava
Ked si pazitku namnozite a budete mat viac trsov, kludne nechajte nejaky trs zakvitnut. Pazitka ma krasne kvety, ked robili deti kyticu pre starkych a dali tam tieto kvety, nikto to nepoznal. Vyskusajte, aj uzitkova zahrada moze byt krasna.