Diskusiu odoberá 1 človek

Monstera hnedo žlté flaky

Zdravím vedel by mi niekto poradiť z čoho to je? Na novších mladších listoch monstery sa mi začali objavovať hnedo žlté fľaky. Neviete niekto z čoho to môže byť? Na starších listoch a úplne nových to ešte nieje. Mám vlhkomer pôdy a nevyzerá byť rastlinka preliata. Môže to byť že sa preliala skôr alebo nejaký škodca prípadne spálené od slnka ?
Odpovedať
toto bude na 90% preliatie. Ten vlhkomer by musel byt zastrcena az na dno, mozno na spodku kvetinaca stoji voda a hniju jej korene. Od slnka to v zime spalene nebude.
Odpovedať
Mňa by zaujímalo, keď sa takéto niečo začína diať všeobecne na listoch rastlín, je to znak toho, že každá je preliata?
Odpovedať
@judittiana vo vseobecnosti nie, niekedy to moze byt spalene od slnka, ale to zas kazdy vie, ze ci aj toto prichadza do uvahy. A castokrat je to aj suchy vzduch, hlavne ak zacnu listy vysychat od spiciek.
Odpovedať
no lebo napríklad keď som ešte mávala živé kvety a je jedno aký druh a kde bol na ako mieste v dome, tak postupne začali hnednúť listy na každom a to nemám pocit, že by mali byť buď vyschnuté, preliate alebo voľačo, lebo dokonca si niektoré pýtali polotieň a aj tak sa to dialo.
Odpovedať
@zita19 a nemalo by to byť na všetkých listoch prípadne na väčšine keď je to z preliatia? Lebo je to len na takých 6 listoch všetky ostatné sú v poriadku.
Odpovedať
@sunshineshop najmladsie pletiva na toto doplacaju najskor
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Urcite prelita, monstery nesnasi premokreni. Presadit do sucheho substratu, pripadne zkontrolovat korenovy system a shnile odstranit. https://www.mujsen.cz/5-nejcastejsich...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od radek1313:

Urcite prelita, monstery nesnasi premokreni. Pres…
@radek1313 da sa to vyriesit aj nejak inak, nez tak, ze sa musi rastlina presadit? cisto teoreticky sa pytam, lebo uz som videla take obrovske niektore tie monstery, ze presadit ich musi byt celkom makacka.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hronkanka:

@radek1313 da sa to vyriesit aj nejak inak, nez t…
@hronkanka ked je v zlom kvetinaci, tak porobit dierky a dat misku, vlozit do cele do vacsieho? je potrebne, aby ta zeminy poriadne preschla.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rudho:

@hronkanka ked je v zlom kvetinaci, tak porobit d…
@rudho to by mohlo byt riesenim tiez, to mi nenapadlo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?