@milan59 Vsetko je to krasne ale z xy desiatok novoslachtencov ,musim zial konstatovat ze drviva vacsina stoji za staru belu.Slachtence velkoplodych myrobalanov najme z Ruska vacsinou bez chuti(resp ak porovname s klasickymi slivkami), xy novoslachtencov z Nemecka(a nielen od nich) trpi kde cim.Iste sa najdu aj vynimky ale najskor clovek musi vyskusat xy odrod,popalit sa.Ruku na srdce kolko odrod ste uz vyklcovali zo sadu lebo cas ukazal ze sice vyzeraju krasne, plodia ako dive, niekedy su aj odolne voci chorobam :) ,a nie vsetky odrody opadaju este pred dozretim ci zhniju este pred zberom , ale ta skutocna chut chyba.Problem je vyslachtit komplexnu slivku aby bola aj sarke odolna, monilii ,usychaniu konarov,a hlavne aby ta chut stala zato.Obcas sa pravda slachtitelom podari vyslachtit aj nieco podarene nie iba marketingove tahaky ktore v reale su kdesi inde.