Robievate dzem z mirabeliek? Nase su take mini a velmi sa mi do toho nechce,ked si predstavim take malicke odkostkovavat,ale skoda ich je. Rozmyslam,ze ho urobim ako marhulovy- na 1kg mirabeliek 400g cukru alebo mate nieco specialnejsie ako tie drobce vyuzit? Prinajhorsom pojdu do suda
@majstercapko Da sa.Pouzil som odkostkovac na ceresne.Robil som dzem z myrobalanov na skusku-strom bol velmi preplodeny tisice plodov preto boli plody male.Ale neviem ake velke su tie mirabelky, urcite by som si to najprv v predajni vyskusal ci sa zmesti do toho otvoru.
@hoblinka13 da sa robit aj fzem, ale z vlastnej skusenosti odporucam okyslit kyselinou citronovou, lebo potom z nich bude sice supersladky, krasne zlty dzem ale mne prisla jeho chut taka jalova. Ked som do nich kydla kyselinu citronovu , asi lyzicka na kilo plodov, tak uz to bolo lepsie. Najlepsi bol, ked sa mi ruka smykla a do hrnca zletel cely sacok :-D Takze asi by som okyslila okostovala, lebo nie kazdemu vyhovuje dzem co vyrovnava vrasky okolo ritneho otvoru. Ale zas bol paradny do kolacov ;-)