Dobrý deň ,na poľskom fore niekto písal že haganta je viac chutnejšia ako joganta ..vraj joganta ostane veľmi mäkká a haganta dlhšie vydrzi ...ako to vyzerá u vás s touto odrodou aj s moniliou ...mam aj hagantu ale rád by som jogantu na povidla a na jedenie ...ďakujem
pbe ja som od Trnavy keď si tiež príď okoštovat teraz budem cez víkend doma,z Toptaste nemám žiadne probemi žiadne usichanie konárov stále bez problémov rodí samozrejme postrek musí byť.
@milan59 Žiaľ niesom doma a vratim sa až v novembri ..len by som chcel objednať jogantu a rad by som vedel ci sa chuťou vyrovná trochu
slivke toptaste ..na toto nikde nemôžem najst odpoveď ..ináč ďakujem za pozvanie ...
Joganta sa nemôže vyrovnať Toptaste ten je velmi sladký, Joganta okrem sladkosti má aj správne kyselinky.Keď pracuješ v zahraničí a bolo by to v nemecku teraz na jeseň prvý krát tam začnú predávať dve nové odrody sliviek Franzi a Moni tie treba kúpiť.
@milan59 pozerám na tú moni ..má dobrý opis aromaticka,sladká ,drží to bude na štýl jofeli ...škoda že tie odrody odolnejšie sa k nám dostávajú v čase keď má človek po záhrade kopec 5..6 ročných sliviek ktoré sa dostávajú do rodivosti.
Vyzerá dobre aj haroma no v celku som rád že sú vôbec odrody ktoré Šárka nekantri ,že je možné dopestovať slivky v oblastiach kde to bolo absolútne nemožné ..a nové odrody na štýl jofela ,joganta ,toptaste ..robia radosť úrodou .verím ze čoskoro aj moni zatiaľ je pravda u nás nepredajna
@milan59
Pozdravujem pekne. Neviem na Slovensku zohnať slivku D'agen a vzhľadom na korona virus ju asi zo zahraničia nekúpim. Všetky moje snahy doviesť z Maďarska stroskotali. Chcem sa teda spýtať, či by som u vás vedel nejako dostať vetvicku na zaockovanie... Dakujem