Čo s maslovou tekvicou?

Dostala som asi 4 maslové tekvice. Nikdy som to nepestovala, neviem čo s ňou? Nejaké overené recepty sa nenájdu?
Odpovedať
Profilova fotka
@luciachrobacik použitie ako pri tekvici Hokkaido, ja z nej robím často krémovú polievku, ak budeš chcieť pridám môj recept. Skús sa inšpirovať https://varecha.pravda.sk/suroviny/te...
Odpovedať
Profilova fotka
tie pevné časti môžeš postrúhať a použiť na polievky, placky, prípadne v celku naplniť a zapiecť, ...a to vnútro aj s jadrami sa dá vyvariť vo vode, precediť , pridať všetko ako na mäsovú polievku....aj tak chutí :-)
Odpovedať
@jancarovahelena pridaj svoj recept, potesi ma :)
Odpovedať
@lubicabystrica polievku? Fiha 😮
Odpovedať
Profilova fotka
@luciachrobacik Nakrájanú cibuľku opražíš na oleji alebo masti až do hneda (to je dôležité pre chuť) pridáš na kocky pokrájanú tekvicu zbavenú jaderníkov. Hokkaido so šupou, inú tekvicu ošúpanu, očistenú, nakrájanú mrkvu, (dodá peknú farbu) 2 strúčiky cesnaku, soľ a čierne korenie. Podleješ vodou, len tak dopolovice a necháš dusiť. Keď sa Ti zdá tekvica už mäká prilievaš smotanu na varenie a zároveň mixuješ ponorným mixerom do hladka. Dochutíš, po prípade soľou  (vegetou) štipku kukkumy ak nemáš tak štipkou kari a môžeš aj trochou octa. Polievka má byť hustá, má mať krémovú konzistenciu. Ja ju pri servírovaní polejem, len tak jemne tekvicovým olejom a na vrch nasypen tekvicové jadierka. (tie kupujem už vylúpane, pražené, solené) Polievka je veľmi sýta a ver či never polievka chutí trochu ako šťava zo sviečkovej. Dobrú chuť.
Odpovedať
@jancarovahelena mnam to vyskusam, dakujem 🙂
Odpovedať
Ak mate dalsie recepty sem s tym 😉
Odpovedať
kedze u nas je tohto roku tekvic hodne, tak za pasuju vsade kde sa da. Posledne speciality Tekvicove pyre na slano k reznom Tekvicove pyre na sladko vpasovane do listkoveho cesta ako satocky (pridat nasekane orechy, skoricu, cukor a muskatovy orech) Tekvicove pyre vpasovane do vanilkoveho pudingu Zatial ma este nezabili, ale obavam sa, ze sa blizi chvila ked zahlasia Zas tekvica?!!!😕
Odpovedať
@zita19 😄😄😄 tak toto doverne poznam, ja som tak vlani vsade pchala cuketu 😄😄😄
Odpovedať
@luciachrobacik my sme mali uz aj hlivovu sezonu. Doma to uz nikto ani vidiet nechcel, uz aj kamarati prevracali ocami, ked ma videli s kosikom v ruke. Kurna, ale nad klobasami nikdy nezahlasia Uz zaaas😛
Odpovedať
@jancarovahelena mnam to znie vyborne, tiez vyskusam ak sa dostanem k maslovke 🙂
Odpovedať
@zita19 inak vsak hliva je fajn, len tiez z nej asi nie je k dispozicii vela receptov, co? 😄
Odpovedať
Článok sa načítava...
@luciachrobacik no zas az tak malo ich nie je. A pouzijes ju do kazdeho receptu, kde su sampinony alebo ina huby, vopchas ju do kazdej zeleniny aj omacky, aj do polievky. Hlivu zamaskujes do fasirok, dokonca ju zamaskujes aj do sladkeho kolaca. Zavisi ako ju spracujes, mleta je upne nanapadna. Hliva ako taka nema ani chut vyraznu, ani vonu. To je ako tofu, kym to nedochutis chuti to ako macany papundekel. Ale zas tiez to nemozes pchat vsade.
Odpovedať
@zita19 inak ta hliva je fakt taka dost malo aromaticka..minuly tyzden som robila polievku, ked dam sampiony tak je vonava, teraz bola taka mdla...az ma to sklamalo lebo som chcela taku paradnu polievku 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?