Domace zemiakove chipsy

Pls robite niekto doma chipsy? Rada by som to vyskusala, teda raz som skusala ale nebli chrumkave. Nejake rady a tipy ako ich pripravit tak aby boli chrumkave a nezmakli? Dakujem
Odpovedať
nakrajat, dokladne osusit, porozkladat v jednej vrstve na mierne pomasteny papier na plech, vrazit do rury rozpalenej na maximum a upiect. Solit az po vysypani z plechu
Odpovedať
@zita19 a nemaju sa vymocit v studenej vode este predtym? ze by tam bola chyba? 🤔
Odpovedať
Profilova fotka
@netrpezliva prečo by sa mali močiť?
Odpovedať
@netrpezliva my sme nikdy nemacali, len sme nakrajali na struhadle tenke platky a vysusili v utierke @majdzina hranolky sa macaju aby sa z nich vyplavil skrob, vraj su chrumkavejsie. Ale mne vysli najchrumkavejsie hranolky ked som ich popretriasala s hladkou mukou
Odpovedať
@majdzina aby sa zbavili nadbytocneho skrobu
Odpovedať
@zita19 mozno aj ta utierka pomoze odsat ten skrob. Skusala som upiect v rure a boli uz chrumkave az moc :D :D
Odpovedať
@netrpezliva tak treba trosku hrubsie nastruhat, u nas sa struhaju na robote, nie na tom najtensom. Akurat sa to nikomu nechce ukladat:-p Ale zral by to kazdy, 5 plechov padne za vlast skor ako sa nazdam
Odpovedať
A robite aj niecim ochutene cipsy? Ja mam rada take pikantne, myslite ze mozem na to nasypat nejak stipavu papriku?
Odpovedať
@framboise1 ja som skusala s bylinkami ale najradsej mam slane klasicke
Odpovedať
@framboise1 mozes ich v paprike obalit, vyborne su s udenou paprikou alebo cili vlackami (vraj, ja cili nejem)
Odpovedať
@zita19 cili vlacky su cili vlocky? :D ;)
Odpovedať
@framboise1 ano
Odpovedať
Článok sa načítava...
@netrpezliva . ošúpat zemiaky , nastrúhat na škrabke na male koliečka .VYPRAT VO VODE. min.2-3 krát. osušit, ,vypražit /robíme vo friťaku/. nechať na servitkach okvapkať olej. Potom osoliť. Dobru chuť, a idem i ja spraviť
Odpovedať
@brunoartur tak vyskusala som, fritak nemam ale v hrnci som vysmazila a boli supeeeer
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
Nakrájať ich musíte na veľmi tenunké plátky, my ich niekedy strúhame, preto neboli chrumkavé. Ak robíte vo fritéze alebo v trúbe, musia byť obe poriadne rozpálené.
Odpovedať
@jolinka55 ano tenke platky a to vymachanie vo vode sa zda byt dost dolezite
Odpovedať
Profilova fotka
@netrpezliva áno, treba z nich odstrániť škrob :)
Odpovedať
@jolinka55 ano :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?