Pls robite niekto doma chipsy? Rada by som to vyskusala, teda raz som skusala ale nebli chrumkave. Nejake rady a tipy ako ich pripravit tak aby boli chrumkave a nezmakli? Dakujem
nakrajat, dokladne osusit, porozkladat v jednej vrstve na mierne pomasteny papier na plech, vrazit do rury rozpalenej na maximum a upiect. Solit az po vysypani z plechu
@netrpezliva my sme nikdy nemacali, len sme nakrajali na struhadle tenke platky a vysusili v utierke
@majdzina hranolky sa macaju aby sa z nich vyplavil skrob, vraj su chrumkavejsie. Ale mne vysli najchrumkavejsie hranolky ked som ich popretriasala s hladkou mukou
@netrpezliva tak treba trosku hrubsie nastruhat, u nas sa struhaju na robote, nie na tom najtensom. Akurat sa to nikomu nechce ukladat:-p Ale zral by to kazdy, 5 plechov padne za vlast skor ako sa nazdam
@netrpezliva . ošúpat zemiaky , nastrúhat na škrabke na male koliečka .VYPRAT VO VODE. min.2-3 krát. osušit, ,vypražit /robíme vo friťaku/. nechať na servitkach okvapkať olej. Potom osoliť. Dobru chuť, a idem i ja spraviť
Nakrájať ich musíte na veľmi tenunké plátky, my ich niekedy strúhame, preto neboli chrumkavé. Ak robíte vo fritéze alebo v trúbe, musia byť obe poriadne rozpálené.