Tento rok sa nám na záhradke objavila nečakaná úroda. Máme naozaj množstvo zeleniny a aj tekvice, ktorým sa u nás veľmi nedarilo, tak tento rok ich máme až nadbytok. Teraz som s nimi začala robiť - zaváram, robím pesta, lečá a podobne, ale mám problém s tým že mám veľký odpad. Hrozne mi to tečie a namiesto krájania je to akoby som to drvila. Neviem už čím iným to krájať. Mám bežný zeleninový nôž z obchodu...čím to krájate vy ktorým to netečie a ide pekne hladko ?
Ja mám na zeleninu priamo nôž na zeleninu, ale kúpila som si z tých drahších značiek pretože ho používam denne a tie bežné mi už nestačili a to celkom pomohlo k tomu, aby som krájala úplne minimálne šupky a nemala som veľkú stratu šťavy
Ja mam keramicke noze na vsetko, na zeleninu su idealne. Dolezita je aj technika krajania, netreba tlacit ale krajat tahom. S dobrym nozom a spravnou technikou nakrajas aj makku paradajku bez toho aby z nej bola kasa na dosticke
No a ked je toho naozaj vela nastartujem struhac na robote.