Prosím pekne, ako sterilizujete luskovú fazuľu ? Alebo nejaký recept, čo s ňou, aby sa uchovala na horšie časy, teda na zimu :) Už jej mám plný mrazák :) A aj porozdávané už je :)
ja mam osvedceny recept: Nasypat nakrajane faulky do 7 dl pohara (extremisti mozu ukladat cele fazulky na vysku podobne ako uhorky), pridat zarovnanu kavovu lyzicku soli (skor taku mensiu, lebo malych lyziciek je celkom dost velkosti), polievkovu lyzicu octu a doliat studenou vodou. Sterilizovat 15 min vo vriacej vode a nechat volne vychladnut. Ostava jemne chrumkava, nie je az tak moc kysla, takze vhodna na privarok, polievku aj do salatov. Na polievku staci uvarit par zemiakov, pridat smotanu, prevarit, potom vysypat ocedene fazulky a dochutit nalevom. Keby si naliala cele k zemiakom, nikdy nezmaknu a smotana sa zdrcne.Na privarok treba spravit hustejsi besamel, ked je dokladne prevareny pridat fazulky a nariedit nalevom, ale treba pridavat postupne aby to nebolo moc kysle a este trosku prevarit
@zita19 super, velmi dobry a jednoduchy recept. Mam zasiate a uz su aj nakvitnute v druhom slede fazulky na struky, tak odskusam.
@janakrebsova nakladam do sladkokyslého nalevu ako
Jaaj chcelo by to editaciu vlatneho prispevku 🙂 @janakrebsova nakladam do sladkokyslého nalevu ako uhorky, ale tento hore recept od @zita19 vyzera neskutocne dobre a jednoducho.Este co by sa dalo s luskami urobit, tak ako som pisal pri uhorkách kvasenych a celorocnych, tak dat kvasit. Lusky su velmi dobre, davam do kyslej luskovej polievky a do salatikov ako prilohu. Ako na to? Lusky, davam cele, ale istotne sa daju aj pokrajat nech su pripravene na okamzite pouzitie do pharov 0.7l, do poharov mozes pridat na dno kolieska mrkvy, nove korenie a cierne korenie pre chut. Pripravim si slany nalev na 1liter vody davam 40g soli, dam zovriet a este teplym zalijem pohare az po vrch a dam do chladnej miestnosti. Pozor ako to kvasi, tak z nich vyteka stava, tak daj pod nich nejaky plech. Pouzit sa daj tak za mesiac, zabudol som na dva skryte pohare z predminulej sezony, boli tam uhorky aj lusky, a ze to bolo tuto jar, tak boli este stal vynikajuce a nic nestratili na chrumkavosti.