Už niekoľko rokov mrazím ovocie nasledovným spôsobom-po obratí-snažím sa to robiť po daždi,aby som ho nemusela umývať - nasypem ovocie v jednej vrstve na plastovú misku veľkosti plochy v mrazáku.Po pár hodinách nasypem do sáčku a nasypem ďalšiu vrstvu. Ostatné ovocie na mrazenie zatiaľ držím v chladničke.Ide to pomerne rýchlo.Potom ostane ovocie v sáčkoch sypké a môžem si z neho hocikedy odsypať,koľko potrebujem.Mrazím tak ríbezle,jahody,maliny,černice,čučoriedky,egreše,aróniu,zemolez...Pri klasickom nasypaní ovocia bez predmrazenia do sáčku sa utvorí ,,hrča,, z ktorej sa nedá odobrať a musíte ju celú odmraziť,aj keď potrebujete len pár lyžíc.Zvyknem raňajkovať ovsenú kašu a z rôznych druhov ovocia si urobím zmes a z tej si potom ,,odsypávam,,.Vyskúšajte.P.S.Arónia po relaxačnom pobyte v mrazáku stratí svoju typickú trpkú chuť a zosladne.
@gaiamaria tak teda super. Predmrazenie, to je paráda, nemám rada keď všetko musím vybrať a rôzne dolovať celú zmrazenú zmes, toto je prima.
Tak takto dám ríbezle teraz do mrazáku a na raňajky nemusím rozklepávať a krájať zmrzlú hrču.
Jaaaj chcela by som mat tolko casu..zahrada, robota, deti, skola, behom, behom..kdeze kazde 3 hodiny stat pri mrazaku. Neostava mi ine len odbit si zas zo zamrazeneho sutra 😐
@gaiamaria vies co, ani nie, mrazim to "na plocho", takze vzdy odbijem potrebnu cast. Urcite je tvoj sposob prijemnejsi a pohodlnejsi, ked budem mat niekedy na to cas, tak to rada vyskusam.