Čo všetko do nej dávate a aký nálev pripravujete? Zistila som, že je to ako s kapustnicou, každý ju robí, ale každý inak. Zaujala ma preto táto téma, pridajte svoje overené recepty 😉
co davam? Kapustu, papriku, cibulu, uhorky, niekedy mrkvu. Mnozstvo tak asi primerane, najviac kapusty. A nalev uplne obycajny sladkokysly uhorkovy z Deka alebo cohokolvek tomu podobneho, akurat ho ocedim pri zalievani.Zvycajne trosku tu vsetku zeleninu posolim a necham pol hodky zmaknut pred plnenim. Sterilizujem bud v umyvacke na 75° programe a ked je jej menej, nastrkam do hrnca, zelejem vodou, pockam kym voda zovrie, vypnem a necham v hrnci vychladnut.Zakazdym je to jedinecna a neopakovatelna kombinacia toho co doma bolo a kolko toho doma bolo, akurat ten nalev je rovnaky (v ramci toho ako rovnaky je obsah tych sackov s nakladacom).
@babkazvidieka ked si spomeniem kde som odlozila maminu 50 rocnu zavaraciu kucharku, tak sa ti pozriem. Tam je receptov na calamady urcite aspon na 20 stran.
@babkazvidieka nasla som dva s olejom. Zelerovy salat. Zeler sa ma nakrajat na hranolky uvarit do makka v roztoku 3 litre vody a 1 lyzica citronovej vody. N spodok pohara sa da lyzica oleja, na to 3 platky cibule po 4 gulicky noveho a cierneho korenia. Na to zeler a zaleje sa nalevom z pol litra octu, 1,5 litra vody, 50 g soli a 150g cukru. Sterilizovat 20 min pri 80°C. Dalsi je paprikovy. 1 kg papriky, 500g cibule, 500 g uhoriek a 500 g kapusty premiesat a nalev je rovnaky ako pri zeleri.