Prebytok jahôd - ako spracovať

Mam naozaj vela jahod, mrazak uz nechcem zatazovat, dzemy mame este od vlani, sirupy u nas nejdu. Nejaky dalsi sposob spracovania, pripadne vyuzitia? Dakujem
Odpovedať
tak si spravte penu, zmrzlinu, kolac - ako da sa s nimi robit cokolvek, na co si len spomenies
Odpovedať
@pockajchvilovnicka presladzovane jahody. Na kilo jahod nasypes pol az kilo cukru, strcis do chladnicky. Na druhy den jahody naskladas do poharov, zelejes vypotenym sirupom a vysterilizujes (asi 10 min vo vriacej vode a nechat vychladnut v hrnci) a ma svyborny jahodovy kompot, ked tam toho sirupu nedas vela, budes mat take fajnove do jogurtov a co ja viem do coho. Zvysny sirup davam do malych PET flasiek a priebezne pocas roka vyberam a pouzivame ako sirup. Odporucam pred mrazenim okyslit, lebo potom to ma taku jalovu chut. (asi lyzicka kys, citronovej na liter sirupu). Mrazeny sirup si uchovava vonu, chut, farbu a co je dolezite, tak aj vitaminy
Odpovedať
@zita19 tie jahody aj krajas ci na cele das cukor?
Odpovedať
@konyk krajam len velmi velke, treba ich obcas premiesat, lebo cukor klesa dole, ale inac nic
Odpovedať
dakujem, tak nieco som poskusala, aj tie sladke, tak uvidim, dik za tip zita
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?