@tabalugativi jablkove pite mame radi, pridávam aj tvaroh, orechy, hrozienka....a čo tak štrúdle nemate doma radi ? ja zajtra chcem spraviť makovo jablkovu, pridám do plnky aj nejaky kyslastý džem, hrozienka, škoricu....:-)
6 vajec
6 lyzic hladkej muky
4 lyzice krystaloveho cukru
1 lyzica kakaa
1 prdopec
6 jablk
asi 4 lyzice praskoveho cukru (zavisi ci su jablka kysle alebo nie)
Zo zltkov a krystaloveho cukru vyslahat penu, do nej zamiesat muku, prdopec a kakao, vyliat na plech a strcit do rury na 160° asi na 15 minut (teplovzdusna rura, v obycajnej na 180°)
Jablka ocistit nastruhat na jemno (na tom struhadle co sa struhaju zemiaky na halusky, pridat k vyslahanemu snehu z bielkov a cukru, vyliet na predpeceny korpus a dopiect kym nie je sneh ruzovkasty navrchu
Toto je davka na mensi plech, jablka take bezne velke
Obrateny jablkovyasi pol kila ocistenych jablk nastruhanych na hrubo
cukor podla potreby
skorica, citronova kora, hrozienka (ako komu chuti)
6 vajec
6 lyzic cukru
6 lyzic polohrubej muky
1 prdopec
1 cokolada na varenie
Alobal na plech
Na plech vylozeny alobalom navrstvit jablka, na to piskotove cesto a strcit do rury upiect
Po upeceni otocit na tacku, stiahnut alobal, jablka urovnat a poliat roztopenou cokoladou (da sa zjednodusit len posypanim nasekanej cokolady na este horuci kolac, ona sa roztopi)
@lubicabystrica ja robievam strudlu podla receptu mojej babky (teda cesto ne dverach neviem vytiahnut, ale mam recept na valkane) a s krajanymi jablkami. Joj to uz je iny level od strudle.
@tabalugativi ano, je to take, ze spravis s prstom v nose a je neskutocne dobry. V zime robievam zo sterilizovynych struhanych jablk. A este sa daju dat orechy alebo pod albo nad jablka, najlepsie sekane. To uz je taky fajnovy, ze aj svokru mozes pohostit a nepoohovara ta pred svagrinami 😉
jo a zenice jeden spickovy, superrychly co sa zozral za 10 (slovom desat) minut vam este dam
Listkove cesto rozprestriet na plech na pecenie, do strednej tretiny po dlzke nasypat mandlovu muku (struhane mandle z Lidla som mala) asi tak na pol cm hrubo, na to nasypat jablka nakrajane na platky, premiesane s krystalovym cukrom, vanilkovym cukrom a troskou mandlovej muky (mala som asi 5 stredne velkych jablk a isli aj so supkou) Bocne tretiny cesta nakrajat na platky a tie prepletat nad jablkami ako vrkoc. Potriet zltkom, stricit do rury vyhriatej na 220° po 10 minutach stiahnut teplotu asi na 170 a dopekat kym nie je pekne ruzove. Hotove pocukrovat a chranit vlastnym telom pred pazravym zvyskom rodiny, lebo sa vam moze stat, ze o tom aky bol dobry budete vediet len z ustneho podania (ako ja pri prvom, ked som chcela aj okostovat, musela som spachat este jeden 😢 )