Ako mozem spracovat vela hrozna? Co sa s tym da robit? Okrem teda susenia. Nejaky dzem? Co s jadierkami? Zavarat uz nebudem, lebo nemam kde uskladnit uz, tento rok je divoky.
Svagrina robila dzem z cerveneho, nebol zly, pokial viem, tak ho lisovovala na lise na ovocie
My nase nechávame na dreve, kym sa nezje, ano chce to ochranu proti vtakom, ale tam mu je najlepsie. Vlani sme mali dusickove hrozno, sladke jak cecek, take polosusene, ale je pravda, ze mame tokajske odrody, ktore su na take vyckavanie na dreve ako stvorene
@spuchlina ja robím všetky sirupy rovnako :) 1 liter odšťaveneho ovocia, 0,5kg cukru, 1kl kyseliny citrónovej, 1 liter vody. Ovocnú šťavu varím 7 min, potom pridám cukor + kyselka a varím ďalších 10-15min. Vo veľa receptoch na nete bolo o dosť viac cukru, ale u nás sa to nesvedčilo, sladký je aj tak :))