Prosim poradte nejake recepty ako spotrebovat jablka. Vyzivy mam, zavarene su, kolace robim. Co este? Mozu byt aj tipy na veceru z jablk, kolace, atd...Dakujem
My jablká sušíme, raz čisté, raz posypané škoricovým cukrom, inokedy trochu poliate citrónom...dajú sa uskladniť, ale u nás sa jedia tieto sušené že až....a ešte sa dá spraviť pečený čaj, tam idú tiež jablká ( aj s iným ovocím).
Bravcova pecen s jablkami, aspon mne chuti. Recept niekde na nete najdes. A uplna mnamka je cervena kapusta dusena s jablkami. Ku kacicke, ale aj k bravcovemu
výborný je jablkový mušt, nedaleko v tretej dedine je mustáreň, tak z 2 vriec jablk bolo asi 40 litrov. Vypijeme čerstvé, niečo do mrazničky a zvyšok zohrejem na 80 stupňov a do sklenených fliaš s celofanom a pod deku do rána chladiť pomaly a v zime akoby si našiel, neviem ako by to šlo urobiť doma
ale jablk stale dosť, tak som skušala aj toto
https://www.mimibazar.sk/recept/44247...
a mne chuti(taky rozmixovany kompot, ale zima je dlha
tiež pečeny jablkovy lekvar, receptov na nete dosť
@skockazahradna kup si nizkootackovy snekovy odstavovac. Ak nebudes kupovat tie "premiove" tak sa da kupit za nieco malo nad 100 € celkom slusny. A na nom odstavis nielen jablka ale aj ribezle ci maliny, takze celkom uzitocny stroj na varenie. A must z neho je paradny. Ci uz na priamu konzumaciu alebo dat do mraznicky.
@veronikakon jedine zmrazit. Bez konzervacie a sterilizacie to zacne velmi rychlo kvasit. V chladnicke tak do 3 dni, mimo chladnicky uz na druhy den. Pozor, treba skladovat tak aby bublinky CO2 mali kde unikat, inac rozdrapia flase a bude "vymalovane" :-p Aj perlivy jablkovy burcak je pitny, sice citlivejsim povaham zrychli krok a vylepsi naladu (podla obsahu alkoholu (to kazdemu)) ale ako nie je to nic co by cloveka zabilo. A ked dobubla tak je z neho poctive jablkove vinko, po novom cider :-D