Recepty z tekvice hokaido

Dostala som dnes od susedy hokaido a neviem co s tym. Poradite overene recepty?
Odpovedať
1
2
jooj my este nemame ale chutky mam uz teraz. Velmi mam rada polievku- na kovky nakrajat tekvicu (duzinu vybrat) na cibulke podusit, podlievat vodou, ked je makke rozmixovat, dat smotanu na varenie, ochutit muskatovym orechom a solou a nechat prevriet. Podavam s opekanymi tekvicovymi jadierkami a cesnakovymi chlebovymi kockami.
Odpovedať
Alebo pecene - nakrajam na mesiaciky alebo hocijake mensie kusky, potriem brcou z olivoveho oleja cesnaku a cerstvej bazalky a soli. Tak isto robim aj v parnom hrnci. Vyborne sa hodi k uhorkovemu salatu a k zemiakom si robim cesnakovo smotanovy dresing
Odpovedať
Tiez tvyknem takto piect s batami
Odpovedať
Profilova fotka
@tabalugativi  z hokaido robievam polievku, je jej škoda na pečenie, na to používame iný druh tekvice, ale keby jej bolo veľa, tak je pečení vynikajúca. Polievočku robím takto. Na masle orestujem cibuľu nakrájanú na kocky, potom pridám na kocočky nakrájanú tekvicu, ak jej nie je veľa tak pridám mrkvu a kaleráb a orestujem spolu. Potom pridám vodu, na zjemnenie môžeš použiť mlieko, alebo smotanu, ale to až pred koncom. Keď je polievka uvarená, tak ju rozmixujem, pridám cesnak so soľou, (ten veľmi ľúbime) a korenie podľa chuti a ešte nechaj chvíľku povariť a je to. Dobrú chuť.
Odpovedať
@firefly21 @zahradnica dakujem vam...a supete ju z tej koze?
Odpovedať
@tabalugativi nie netreba, ta zmakne
Odpovedať
Profilova fotka
@tabalugativi  šúpem, neskúšala som bez šúpania, ale veľmi zle sa to šúpe, šupka je dosť tvrdá, Nabudúce skúsim podľa @firefly21 nešúpať.
Odpovedať
@firefly21 @zahradnica tak som si upiekla polku, nesupala som a bolo to v pohode. Este som ju pokvapkala tekvicovym olejom, mnam. Z druhej polovice vyskusam tu polievku 😉
Odpovedať
@tabalugativi nam estelen kvitne, uz sa neviem dockat 🙂 jooj taku polievocku by som si dala :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tabalugativi  perfektne, pečiem tekvicu na pečenie na sladko, potriem medom a škoricou a rôznym korením a aj na slano, okolo kolieska cibule potreť olejom a na to pred záverom rajčiny s cesnakom.
Odpovedať
@zahradnica joj ja tieto tekvice na sladko nemusim, volakedy sa tie velke tekvice zavarali "a la ananas" a bolo mi z toho zle 😛
Odpovedať
Profilova fotka
@tabalugativi  tak kompotované tekvice máme u nás veľmi radi, ale posledné sezóny sa vôbec nepodarilo vypestovať, ale aj tak som aj tento rok dala, však skúsim, prípadne bude menej roboty 😛 Každý má rád iné a to je dobre, každý si pripraví podľa seba.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zahradnica vsak ja som to nemyslela v zlom...len z detstva mam traumu zo sladkych tekvic 😛
Odpovedať
Profilova fotka
@tabalugativi  tiež som z detstva mala zlé spomienky ako nás nútili takéto jesť, ale došla som tomu na chuť. A keltiš nám dávali, no brrr a teraz zháňam recept a idem robiť, spomienky z mládí na starých rodičov a krstnú mamu, krásne.
Odpovedať
@zahradnica tak to sme dopadli 😄 Ty lepsie ako ja, lebo sa k tomu vies vratit, ja od detsva neznasam salatovu polievku, visnovy kompot a ananasovy jogurt 😄 a zihlavuuuu
Odpovedať
Profilova fotka
mame radi krémovú polievku, aj pečenú k mäsu ako prílohu a tiež som zavarila s klinčekmi a citronom...fajne napr. k pudingu :-)
Odpovedať
@lubicabystrica na tu polievku sa tesim, snad sa mi tekvicka nepokazi, nejak nestiham 😠
Odpovedať
Profilova fotka
@tabalugativi ak to nestihaš, kludne si ju nastruhanú, alebo na kocky namraz...a potom posmaž cibulku a namrazenu tekvičku rovno do vody a var polievku...bude dobra ako z čerstvej 🙂 len to netreba nikdy pred varenim rozmrazať :-)
Odpovedať
@tabalugativi daj ju na tmave suche chladne miesto a vydrzi ti niekolko mesiacov
Odpovedať
Profilova fotka
@firefly21 ja nemám na chalupe tmavé, chladné a zároveň suché miesto, preto radšej namrazím...mne splesnela, mrzelo ma to...už si dávam pozor...
Odpovedať
@lubicabystrica dakujem, zatial vyzera v pohode, zajtra sa chystam na tu polievku, tak snad to teraz nevzda 🙂 @firefly21 tak asi vydrzi ked nie je narezana ze? Lebo z tejto som uz polku spasila
Odpovedať
Profilova fotka
@tabalugativi tak nech sa ti polievočka podarí 🙂 je to mňamka 🙂 s tým mrazenim som hovorila presne o tom, ked si už tekvičku načala...je veľka a ťažko sa hned spotrebuje a mne ta polovica splesnela, kým som stihla z nej niečo urobiť...a tak pre istotu mrazim 🙂
Odpovedať
@lubicabystrica ano toho sa bojim, ze by mohla splesniviet. Zatial na nej nic nerastie tak dufam ze este den odola 😬
Odpovedať
@tabalugativi hej hej, este cela 🙂 este si robievam placky, na hrubo nastruhat hokajdo a parmezan, najemno nakrajana cibula, pretlaceny cesnak, sol, vajicko, trochu spaldovej muky aby sa nerozpadavalo, opecene tekvicove jadierka, zmiesat a na olivovom oleji opiect, najradsej ich mam s uhorkovym alebo rajcinovym salatom
Odpovedať
@firefly21 mnam, tak ked bude dalsia, vyskusam aj placky, dakujem 🙂 Tie ja veru robim zo vsetkeho mozneho, aj z cvikle, ale z hokaida som este neskusala 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@tabalugativi do placiek pridavam aj trochu struhaneho syra a nejake jadierka ako sezam,,,su chrumkavejšie :-),
Odpovedať
@lubicabystrica ano semienka, slnecnicove a aj ovsene vlocky davam..a zvyknem piect, nie vysmazat. Teda ale z hokaida ma to nenapadlo vyskusat.
Odpovedať
@tabalugativi ja take robim aj z mrkvy. Ten isty postup len namiesto hokaida dam mrkvu :)
Odpovedať
@firefly21 fiha, mozno by to slo aj zo zeleru :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tabalugativi ano aj tie vločky su super...su take chrumkave, fajne....veď recepty- to je vlastná fantázia kuchára, no nie ? :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?