jooj my este nemame ale chutky mam uz teraz. Velmi mam rada polievku- na kovky nakrajat tekvicu (duzinu vybrat) na cibulke podusit, podlievat vodou, ked je makke rozmixovat, dat smotanu na varenie, ochutit muskatovym orechom a solou a nechat prevriet. Podavam s opekanymi tekvicovymi jadierkami a cesnakovymi chlebovymi kockami.
Alebo pecene - nakrajam na mesiaciky alebo hocijake mensie kusky, potriem brcou z olivoveho oleja cesnaku a cerstvej bazalky a soli. Tak isto robim aj v parnom hrnci. Vyborne sa hodi k uhorkovemu salatu a k zemiakom si robim cesnakovo smotanovy dresing
@tabalugativi z hokaido robievam polievku, je jej škoda na pečenie, na to používame iný druh tekvice, ale keby jej bolo veľa, tak je pečení vynikajúca. Polievočku robím takto. Na masle orestujem cibuľu nakrájanú na kocky, potom pridám na kocočky nakrájanú tekvicu, ak jej nie je veľa tak pridám mrkvu a kaleráb a orestujem spolu. Potom pridám vodu, na zjemnenie môžeš použiť mlieko, alebo smotanu, ale to až pred koncom. Keď je polievka uvarená, tak ju rozmixujem, pridám cesnak so soľou, (ten veľmi ľúbime) a korenie podľa chuti a ešte nechaj chvíľku povariť a je to. Dobrú chuť.
@firefly21@zahradnica tak som si upiekla polku, nesupala som a bolo to v pohode. Este som ju pokvapkala tekvicovym olejom, mnam. Z druhej polovice vyskusam tu polievku 😉
@tabalugativi perfektne, pečiem tekvicu na pečenie na sladko, potriem medom a škoricou a rôznym korením a aj na slano, okolo kolieska cibule potreť olejom a na to pred záverom rajčiny s cesnakom.
@tabalugativi tak kompotované tekvice máme u nás veľmi radi, ale posledné sezóny sa vôbec nepodarilo vypestovať, ale aj tak som aj tento rok dala, však skúsim, prípadne bude menej roboty 😛
Každý má rád iné a to je dobre, každý si pripraví podľa seba.
@tabalugativi tiež som z detstva mala zlé spomienky ako nás nútili takéto jesť, ale došla som tomu na chuť. A keltiš nám dávali, no brrr a teraz zháňam recept a idem robiť, spomienky z mládí na starých rodičov a krstnú mamu, krásne.
@zahradnica tak to sme dopadli 😄 Ty lepsie ako ja, lebo sa k tomu vies vratit, ja od detsva neznasam salatovu polievku, visnovy kompot a ananasovy jogurt 😄 a zihlavuuuu
@tabalugativi ak to nestihaš, kludne si ju nastruhanú, alebo na kocky namraz...a potom posmaž cibulku a namrazenu tekvičku rovno do vody a var polievku...bude dobra ako z čerstvej 🙂 len to netreba nikdy pred varenim rozmrazať :-)
@lubicabystrica dakujem, zatial vyzera v pohode, zajtra sa chystam na tu polievku, tak snad to teraz nevzda 🙂
@firefly21 tak asi vydrzi ked nie je narezana ze? Lebo z tejto som uz polku spasila
@tabalugativi tak nech sa ti polievočka podarí 🙂 je to mňamka 🙂 s tým mrazenim som hovorila presne o tom, ked si už tekvičku načala...je veľka a ťažko sa hned spotrebuje a mne ta polovica splesnela, kým som stihla z nej niečo urobiť...a tak pre istotu mrazim 🙂
@tabalugativi hej hej, este cela 🙂 este si robievam placky, na hrubo nastruhat hokajdo a parmezan, najemno nakrajana cibula, pretlaceny cesnak, sol, vajicko, trochu spaldovej muky aby sa nerozpadavalo, opecene tekvicove jadierka, zmiesat a na olivovom oleji opiect, najradsej ich mam s uhorkovym alebo rajcinovym salatom
@firefly21 mnam, tak ked bude dalsia, vyskusam aj placky, dakujem 🙂 Tie ja veru robim zo vsetkeho mozneho, aj z cvikle, ale z hokaida som este neskusala 🙂