Ak mas suchu a chladnu pivnicu alebo komoru tak staci ich len poukladat a vydrzia celkom dlho. Mali by byt vyzrete, to znamena, ze stopka vyschla, samozrejme neposkodene, od zeminy ich treba poutierat vlknou handrou
@konyk ked nebudu rovna na zemi aby tahali vlhkost urcite nie. Ked sa da poloz ich do debniciek na zeleninu, tych dierkovanych, podlozenych drevom aby odspodu vetrali. Ak sa do debne nevojdu tak ju otoc hore nohami a poukladaj tam. Nemali by sa jedna druhej dotykat
@littlepony ani omylom. Tie sa zozeru, nenecham ich pohnit len tak na paradu. Inac z tej velkej by bol megatekviciak. Na vysku ma skoro polmeter, okolo pasa meter a pol. Kolko drobcek vazi este nevieme. Musime na zahradu vyniest osobnu vahu
@konyk z jej mensej sestricky som robila catni. Recept nenapisem, len tak zhruba, lebo to bola kompilacia viacerych a moja alchymia. V sktŕatke: Pokrajanu tekvicu podusit s octom, nakrajanou cibulou a kapiou a ked zmakne pridavat korenie, sol, cukor a ocot az kym to nie je fajn. Korenie som pouzila masdamsku garam masalu, zazvor, klinceky, kurkumu, ciernu horcicu, cili vlocky a kardamon. Horuce naflaskovat a ja som este sterilizovala 10 minut vo vriacej vode a nechala vychladnut v hrnci. Vraj je to vyborne. Ja neviem, lebo mam alergiu na kapsaicin a cili nemozem. Z tejto sa chystam spravit aj take bez cili pre mna.
Potom som robila tekvicovo-cernicovu kozu
A uplny experiment boli cuketove ribezlove cukriky. Kedze cukety uz nie su dalsie budu tekvicove malinove. Malinovy pretlak caka v mraznicke na svoju prilezitost
@zita19 fiha, ty si iny experimentator 🙁 ja som rad ze urobime privarok, na taketo veci sa nechytam. Ale rad by som ochutnal. Uz z mnozstva ingrediencii ktore si vymenovala sa mi toci hlava 😄
@konyk Nouze naucila Dalibora housti 😄 Metody Co nemame, to nedame a Co spajza dala su najlepsie. Ono zas az tolko na tom pokazit nemozes. Jedine, ze usypes cili a je z toho ekrazit, co rozdrapi aj pohar 😄
Rad by som túto tému oživil. Asi to poznáte, polievka z hokkaido tekvice chuti celej rodine, ale zasa nie každý víkend :-)
Nemám studenú pivnicu ani iné možnosti skladovania.
Ale máte skúsenosti s mrazenim?
@matkoo72 Pivnica pre zimne tekvice nemusi byt studena.V studenej pivnici je lepsie dat nejaku podlozku pod tekvice lebo naberaju vlhkost a zacinaju hnit.Aj v panelaku v pivnici ti v pohode vydrzia.Mam vyskusane vydrzi to dlhe mesiace pri 10-15 stupnoch.Dokonca na webe som nasiel info ze aj viac jej nevadi.Ale musis mat take odrody ktore vydrzia.(dlhodobo skladovatelne)
https://dobrasemena.cz/CROWN-PRINCE-F...
Su dlhodobo skladovatelne,vyborne na pecenie a polievky.
Hokaido musi byt skladovane pri vyssich teplotach min 10st lepsie viac ale nie viac nez je bytova teplota.