Vie mi niekto poradiť čo sa mi to stalo s trávnikom? Trávnik som zakladal 27.4. Všetko išlo pekne, nič som nepodcenil, príprava, pôda, kvalitne osivo wolf garten, štartovacie hnojivo, po 7 týždňoch ďalšie prihnojenie vsetko prepočítané gramy/plocha, kosenie každý 2-3 deň, závlaha ráno o 4:30. Trávniku sa darilo dobre, pekne hustol, to je vidieť na jednej fotke, až posledných 10 dni asi, vidím že tráva “odumiera” a dnes vyzerá ako je vidieť na fotkách. Jedine čo ma dnes napadlo tak som ručne vyhrabal odumretú trávu. Fakt neviem čo s tým spraviť a prečo sa to stalo. Ďakujem za rady.
zaratavas do zavlahovych davok aj dazd? Mne to pride ako preliate a chytilo alebo pliesen alebo jednoducho zhnili jej korene. Tvoj navrh je spravny, ostrymi hrablami pozorne vyhrabat susinu a lysiny dosiat. Zvazit mnozstvo zavlahovej vody podla nasiakavosti pody a pocasia
Jasne, keď pršalo, závlaha bola odstavená až kým pôda nepreschla. Aj som chcel znížiť dávku vody ale ani som nestihol, veľmi rýchlo to prešlo do tohto stavu. Ešte dám foto ako to vyzeralo ráno posledné dni
@m1sh00 99% nadmerna zavlaha. Nechaj preschnut tak aby si vedel vyskrabat starinu, podsej, zatapkaj semena hrablami alebo latou, zacukruj travnikovym substratom aby boli tak akurat zakryte a polievaj, ale nie ze tam narobis zas zabnik. Treba si ustriehnut kolko pustat tu zavlahu aby nebola poda trvalo premokrena, len primerane vlhka. Kup si sadac cibuli, vydlubni s nim kolacik travnika a pozri sa ako je na tom poda. Mala by byt po celej vyske korenov mierne vlhka. Po skuske kolac vrat na miesto, ono sa to zaceli v pohode. Po zavlahe by mala byt vsetka voda vsiaknuta do pol hodiny, v ziadnom pripade by nemali ostavat v travniku mlaky
@zita19 no, nechám to preschnut, závlahu potom zredukujem asi na polovicu, akurát neviem s tým dosievanim ako to spraviť, lebo moc miesta tam zatiaľ neni. Dnes som vyhrabal max. čo išlo a vyslovene hole miesta sú tam neni, akurát je ta tráva úplne zubozena. Uvidím teda ako zareaguje po dnešku, či sa začne preberať alebo úplne odíde. Zatiaľ dik za rady