Budeme mat vela jablk. Robili sme uz kvas zo sliviek, ale ako sa robi z jablk? Tie su predsa menej vodave a aj sladke. Treba pridat vodu? A cukor? Kolko na 50l sudok? Jablka struhate, alebo ako? Thanx
Prečo sa nedá dať srdiečko??? Konečne téma ako sa patrí, parádna. O tomto viem napísať 5 zväzkový román. Takže. Ja mám na to mlynček..Teda mlynček, hotový mlyn taký veľký, ládujem do toho jabká a oni sa melú. Inak to ti je celkom šťavnaté ovocie, nepridávam vodu vôbec. Na taký sud dám tak 1kg cukru. Ak sú kyslé, môžeš aj viac. Vykvasí to za takých 5 týždňov dokonale a potom šupito do pálenice a degustovať. Dojal si ma, radosť mám že niekto neohŕňa nos nad týmto. Tuším si idem od radosti sám so sebou pripiť 😄😉
@zahradkarvlado haha ďakujem, to je super návod..A nejak tie jabká čistíš pred tým a preberáš? Čo s takými dobitými? A ak sú červivé? Pozeráš do nich? 😉