Cafte ludia, pomooooc....Som kupil pozemok....roky na nom nikto nic nerobil, tak si viete predstavit, jak to vypada. Cim to pokosim? Nejaky tip na kosacku vhodnu na totalne buriny, obcas nejaky ten divny kricok... Dikesko
@zahradkarvlado fuha, odporucal by som nejaky silny krovinorez. Mozno len zapozicat, netreba hned kupovat, lebo to nie su lacne veci a ak to mas pouzit len raz a potom pozemok zarovnat...vyhodene prachy
Inak k teme, tiez by som si teraz radsej pozicala a neskor kupila na rovny pozemok taku tu kosacku co sa tlaci pred sebou, a nie strunovku, to je sto a jedno. Teraz vo velkom "bzucim" aj ja a kosa ostala len na ozdobu 😐
@salamandrazuza no dakujem pekne za kosu, by som sice kosil potichu, ale asi by som pri tom zatrepal krpcami 😄😄😄 a nezachranilo by ma ani ticho a ani vona😄
@majstercapko nakoniec som si na vikend pozical krovinorez od svagra, uvidime ako to pojde, odskusam a potom sa rozhodnem co dalej
...vsetkym dakujem za rady...
My sme zdedili cca pred rokom záhradu veľkú ako dve futbalové ihriská. To ste mali vidieť ten prales. Muž vtedy kúpil od Makity za 500 eur krovinorez. Chudák, to kosil cez celú týždňovú dovolenku. Kupovali sme ju vtedy z mall.sk a mali sme ju vtedy s 50 eurovou zľavou, ktorú sme našli na https://www.kodino.com/sk/obchod/mall... Čiže nás stála 450. Tak aspoň niečo, no aj tak som nebola z takej "pálky" veľmi nadšená, ale ten krovinorez používa dodnes, lebo spraviť z toľkej buničiny anglický trávnik nie je len tak. 😕
Manžel si tento rok kúpil novú rotačnú kosačku, na ktorú si pre istotu ihneď objednal na internetových stránkach https://www.kardanka.sk/nahradne-diely/ v sekcii náhradné diely na záhradnú techniku novej sviečky. Predtým sa mu totiž už stalo, že doma nemal žiadnu na výmenu. Sme s ňou veľmi spokojní a kosí perfektne presne podľa našich požiadaviek.
tak krovinakom idu buriny najlepsie, ale zas to sa vyse narobis ako s kosackou. ja mam krovinak aj kosacku od Egopoweru a aj ked krovinak je super nechce sa mi s tym casto lebo som prisiel na to ze kosackou to ide tiez. Oni maju taku kosacku ze to nechapes, je na akumulator ale pokosi nepokositelne. maju aj take mensie, tie neviem ci su slabsie alebo nie ale ja mam tuto a to je najlepsie delo aj na polmetrovu travu aj na kricie a hocico. https://egopower.sk/produkty/ego-powe... je to uplna supa.
Zdravím. Minulý rok som úplne zanedbal starostlivosť o rodinný pozemok, ktorý sme zdedili po rodičoch. Keď som sa tam tento rok v lete konečne dostal, nečakal som, že situácia bude až taká zlá. Pozemok bol doslova prekrytý burinou, ktorá na niektorých miestach dosahovala výšku skoro dvoch metrov. Pokúsil som sa vyzbrojený benzínovým krovinorezom pustiť do práce, no moje úsilie bolo márne. Po pár metroch som musel uznať, že s mojím vybavením to proste nepôjde. Krovinorez nebol dostatočne silný na to, aby si poradil s tak hustou a tvrdou burinou. Teraz premýšľam, že najlepšie riešenie bude asi osloviť profesionálneho záhradníka. Predpokladám, že takáto práca by mohla trvať aj dva dni, vzhľadom na veľkosť a zanedbanosť pozemku. Chcel by som sa opýtať, či má niekto z členov fóra podobné skúsenosti alebo môže odporučiť niekoho spoľahlivého v okolí Pezinka. Rád by som tiež vedel, ako sa neskôr postarať o odstránenú burinu. Má niekto skúsenosti s firmami, ktoré by zabezpečili jej odvoz do kompostárne? Taktiež by ma zaujímalo, aké preventívne kroky by som mohol podniknúť, aby sa podobná situácia neopakovala. Vopred ďakujem za akékoľvek rady alebo kontakty. Chcel by som, aby sa pozemok dostal čo najskôr do stavu, v ktorom bude možné ho zase využívať.