Podľa možnosti v chládku na vzdušnom mieste, tak 2-3 týždne, kľudne aj dlhšie.S uskladnením je to horšie, lebo bývame v bytovke, ale dávame ho do 4l fliaš do vetracej srinky, a je to v pohode.posledné minuloročné ešte máme.Paličák nevydrží tak dlho ako nepaličák, ale zas sa mi vidí o dosť lepší.V najbližších dňoch budem vyberať, ale vyzerá dobre.Inak niekedy sme ho skladovali u babky v nevykurovanej miestnosti v prízemí, nevadia mu ani prípadné mínusové teploty.Miestnosť by mala byť dobre vetraná a suchá.Niekedy sme ho viazali do vencov, ale v debničkách je to tiež v poriadku.
@blablava nechavame preschnut v bude na naradie poviazany v snopoch. Neuskladnujeme, pestujeme tolko aby sme ho do zimy pojedli, to ho vieme uskladnit v tej bude, potom uz nie je kde skladovat (panelak bez spajze)
Paličák suším zavesený vo zväzkoch pod prístreškom na drevo asi 6 týždňov.
Potom očistím a skrátim palice na asi 30 cm.Dám do pivnice a v sklenených pohároch skladujem strúčikmi smerom nahor - ako kyticu.
časť cesnaku vyšupím a celé strúčiky dám zamraziť.