tu na nete najdeš vela receptov na cviklu, väčšina je z predvarenej cvikle, napr:
https://dobruchut.aktuality.sk/recept...
ja robim zo surovej takto :
ošúpanu cviklu nastrúhame na struhadle - väčšie slzičky, mrvenicové. uvaríme klasický sladkokyslý nálev ako na uhorky (deko, zelko alebo ina značka) , horúcim hned po uvarení ,precedeným od zrniečok, zalejeme cviklu, trochu premiešame a necháme aspon 2 hodiny postáť. potom naložíme do pohárov, navrch môžeme dať strúhaný chren, nálev z cvikle doplnime tak 1 cm pod okraj a zatvorime. sterilizujeme 20 minut na 80-85 stupňov, konzumujeme ked postojí aspon mesiac.
Vlani som skúšala bez octu s olejom, tento recept, a bola velmi dobrá
https://dobruchut.aktuality.sk/recept...