Poznate tento nalev? 2l vody,500ml octu, 0,5 kg cukru a 1 deko. Nie je tam toho cukru privela? Vacsinou nerobim nalev,lebo postupne zberam uhorky zo zahrady a teda davam na 7 dcl pohar 3 lyzicky cukru,1 lyzicka deka, 0,5 dcl octu
Na obale pripravku ktory pouzivam je navod: 1,75 litra vody, 0,5 l octu zvarit, nasypat pripravok a 5 minut varit, ak chceme sladkokysly nalev pridame 120 - 150 g cukru. Doma sme davali na 1 davku salku cukru. Ked som robila 1 x sama vo svojom, dala som tiez salku cukru, ale po ochutnani boli riadne sladke :-) moja salka mala 3 dcl, a tak teraz davam za 2,5 dcl salku nie celkom plnu, a ked som to odvazila, bolo to necelych 200 g. Tak si myslim, ze 500 g je vela.
Zavarat aby neboli mäke treba 20 minut pri 80 - 85°C, mäknu pri teplotach nad 90°C
Tiez zavaram postupne,ked je co :-) a ked mi ostane nalev,necham v chladnicke a najblizsie pouzijem.
@hoblinka13 ja naskladam pohare do hrnca, zalejem studenou vodou, pockam kym zovrie, vypnem a necham v hrnci vychladnut. Ked ich mam vela, vyberiem, naskladam na plech a prihodim dekou kym vychladnu. Su chrumkave, chytia a nikdy sa mi nepokazili
@evamama strasne som zvedava ako budu chutit. Chcela som skusit nalev,pani na vareche ho do nebies ospevovala a takisto zeny v diskusii. Neviem,co ma to napadlo. Az ked supla do hrnca cukor mi zaplo,ci to nie je privela :-D
@hoblinka13 mozno zachutia aj v sladsej verzii, ved aj o tom je domace vyrabanie ze sa ucime a mozme skusat rozne variacie. Raz som omylom kupila pripravok, na ktorom je napisane : nesterilizovat. Tak som postupovala podla navodu a boli dobre, ine ale dobre, neprevarili sa :-) A stara mama spominala,ze volakedy nezavarali, v komore v tom octovom naleve vydrzali, kym sa neminuli. Ale ta komora bola chladna aj v tom najteplejsom lete