Vedeli ste, či a aký je rozdiel medzi kyslou kapustou, kvasákmi a pickles? Všetko to majú na svedomí baktérie mliečneho kvasenia, no predsa v nich nájdeme rozdiel. Aj vy v tej z obchodu cítite intenzívne chuť siričitanov? Naložte si vlastnú! S naším tradičným receptom a fotopostupom to zvládne aj začiatočník. Všetko nájdete v článku Kyslá kapusta a iná kvasená zelenina.
A keď už sme pri kapuste. Skúšali ste už vypestovať hlávky kapusty väčšie ako vaša hlava? Nie je to ľahká plodina, ale ak máte radi výzvy, pustite sa do toho. Nalistujte si článok Pestujeme a zberáme kapustu na strane 29 a začítajte sa do rozhovoru s popredným odborníkom – zeleninárom a semenárom pánom Radkom Austom.
Čo sa ešte v novembrovom čísle dočítate?
- Ako sa darí s výrobou a predajom sušených kvetov mladej pestovateľke.
- Ako zabrániť, aby záhradu zahalila počas zimy nudná a odpudivá šeď.
- Či a ak áno, kedy čistiť hmyzí hotel.
- Niečo, čo ste možno nevedeli o tekviciach.
Pridali sme aj chutný recept na tekvicový koláč s mascarpone a šľahačkou a ďalšie tipy od našich odborných spolupracovníkov.
Galéria k článku
Text: Ing. Monika Felixová, redakcia
Foto: isifa/Shutterstock, redakcia
It's far stated that Park Min-jae took benefit of the long excursion to tour to…