Aj vy cítite v kupovanej kapuste chuť siričitanov? Naložte si vlastnú podľa tradičného postupu

Kyslá kapusta je tradičná pochúťka plná vitamínov, ktorú si pripravíte aj doma. Ak máte overený recept a ešte k nemu fotopostup, zvládne to aj začiatočník.

Článok o kyslej kapuste z časopisu Záhrada
Foto: redakcia

 

Vedeli ste, či a aký je rozdiel medzi kyslou kapustou, kvasákmi a pickles? Všetko to majú na svedomí baktérie mliečneho kvasenia, no predsa v nich nájdeme rozdiel. Aj vy v tej z obchodu cítite intenzívne chuť siričitanov? Naložte si vlastnú! S naším tradičným receptom a fotopostupom to zvládne aj začiatočník. Všetko nájdete v článku Kyslá kapusta a iná kvasená zelenina.

A keď už sme pri kapuste. Skúšali ste už vypestovať hlávky kapusty väčšie ako vaša hlava? Nie je to ľahká plodina, ale ak máte radi výzvy, pustite sa do toho. Nalistujte si článok Pestujeme a zberáme kapustu na strane 29 a začítajte sa do rozhovoru s popredným odborníkom – zeleninárom a semenárom pánom Radkom Austom.

Čo sa ešte v novembrovom čísle dočítate?

  • Ako sa darí s výrobou a predajom sušených kvetov mladej pestovateľke.
  • Ako zabrániť, aby záhradu zahalila počas zimy nudná a odpudivá šeď.
  • Či a ak áno, kedy čistiť hmyzí hotel.
  • Niečo, čo ste možno nevedeli o tekviciach.
    Pridali sme aj chutný recept na tekvicový koláč s mascarpone a šľahačkou a ďalšie tipy od našich odborných spolupracovníkov.
Aktuálne číslo časopisu Záhrada je v predaji od 10. októbra. Nájdete ho v novinových stánkoch, v predajniach tlače, v obchodných reťazcoch a čerpacích staniciach. Môžete si ho tiež objednať elektronicky na www.jagastore.skwww.predplatne.jaga.sk alebo floowie.com.

Galéria k článku

Text: Ing. Monika Felixová, redakcia
Foto: isifa/Shutterstock, redakcia

Najnovšie diskusie