Môžete mi odporučiť medonosný a nenáročný ovocný ker s chutnými jedlými plodmi?
Je niekoľko favoritov, no k vám do Gabčíkova (otázku nám poslal čitateľ z Gabčíkova, pozn. red.) odporúčam náš domáci ker, a to drieň (Cornus mas).
Drieň kvitne veľmi skoro drobnými žltými kvetmi a koncom leta vytvára veľmi chutné i keď kyslasté kôstkovice. Je možné ich konzumovať aj za surova, alebo sa z nich pripravujú marmelády, sirupy, ovocné víno. Vynikajúci je tiež alkohol drienkovica. Pre kvalitné opelenie kvetov vysaďte dve rastliny.
Vaše otázky píšte na poradna@zahrada.sk . Do každého čísla časopisu Záhrada niekoľko z nich vyberieme a odpovieme.
Text: Ing. Martin Stanko
Foto: isifa/Shutterstock
Zdroj: časopis Záhrada
Zdravím, prosím o radu. Niečo mi lezie na broskyňu, jabloň, slivku a čerešňu. Ma…