Počas horúcich dní dávame automaticky prednosť ľahkým jedlám. Uhorka vďaka vysokému obsahu vody osvieži, ale i detoxikuje telo a vzhľadom na minimum kalórií si ju môžete dopriať bez výčitiek.
Suroviny:
- 1/4 šálky bieleho gréckeho jogurtu
- 2 čajové lyžičky Dijonskej horčice,
- 2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 1/4 čajovej lyžičky cukru
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice nahrubo nasekaného čerstvého kôpru
- 1 polievková lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky nasekanej mäty
- 2 nakrájané šalátové uhorky
- 1-2 na tenké plátky nakrájané červené cibule
Postup prípravy
V miske dobre vymiešame jogurt, horčicu, olivový olej, citrónovú šťavu, cukor, soľ a čierne korenie. Pridáme pretlačený cesnak a posekané bylinky. Uhorku nakrájame, alebo postrúhame, pridáme nakrájanú červenú cibuľu, zalejeme pripraveným dressingom a dobre premiešame. Podávame ku grilovanému mäsu, alebo ako ľahký letný obed či večeru s opečenou bagetou. Dobrú chuť!
Text: Michaela Horanová
Foto: isifa/Shutterstock
Má niekto skusenosti s nakladackami uhorka partenokarpická - Partner F1 kúpil so…