Recepty zo záhrady

Tri šípkové recepty: Sladko-kyselkavý likér nabitý vitamínmi, voňavý džem a bodka k mäsitým jedlám
Tri šípkové recepty: Sladko-kyselkavý likér nabitý vitamínmi, voňavý džem a bodka k mäsitým jedlám
Okrem toho, že si zo šípok môžeme pripraviť liečivý čaj proti prechladnutiu, sú tiež ideálnou surovinou na výrobu domáceho likéru, džemov i omáčok.
Prečo kupovať, keď si môžete vyrobiť? Recept na domáci jablčný ocot ľahko zvládnete aj doma
Prečo kupovať, keď si môžete vyrobiť? Recept na domáci jablčný ocot ľahko zvládnete aj doma
Máte doma prebytok jabĺk a dochádzajú vám nápady na jeho zužitkovanie? Vyrobte si domáci jablčný ocot, ktorému sa kupovaný nevyrovná.
Využívate figové listy naplno? Záhradkári často netušia, že sú skvelé na čaj, čipsy aj prírodný postrek
Využívate figové listy naplno? Záhradkári často netušia, že sú skvelé na čaj, čipsy aj prírodný postrek
Figovníky už nie sú v našich záhradách žiadnou raritou. Pestujú sa hlavne pre sladké plody. Vedeli ste, že aj ich listy sú mimoriadne liečivé a dajú sa využiť?
5 najčastejších chýb pri domácej výrobe vína, ktorým sa radšej vyhnite
5 najčastejších chýb pri domácej výrobe vína, ktorým sa radšej vyhnite
Výroba domáceho vína je veľmi lákavá. Kým sa však pustíte do práce, tieto chyby ste mali poznať. Prevencia je vždy lepšia ako liečba.
4 overené recepty, ako využiť huby: Uvarte si chutné jedlá a zo zvyšku vyrobte domáce korenie
4 overené recepty, ako využiť huby: Uvarte si chutné jedlá a zo zvyšku vyrobte domáce korenie
Medzi obľúbené prvky v kuchyni patria aj huby. Jedlá z nich majú akýsi punc výnimočnosti až sviatočnosti. Ak hľadáte spôsoby, ako ich využiť, tieto odporúča nejeden záhradkár.
Pustite sa do domácej výroby vína. Vlastný vinič ani vinicu nepotrebujete!
Pustite sa do domácej výroby vína. Vlastný vinič ani vinicu nepotrebujete!
Keď si v súčasnosti chceme vyrobiť víno, nemusíme vlastniť ani vinicu a vinič ani pestovať. Môžeme si kúpiť muštové hrozno, prípadne priamo vylisovanú šťavu a pustiť sa do toho.
Čomu sa vyhnúť pri výrobe domáceho vína? Do pivnice choďte so sviečkou a pozor na množstvo síry, radí vinár
Čomu sa vyhnúť pri výrobe domáceho vína? Do pivnice choďte so sviečkou a pozor na množstvo síry, radí vinár
Pri výrobe vína je vždy lepšia prevencia ako liečba. Základom je spracovávanie zdravej suroviny a vykonávanie správnych úkonov v správnom čase.
Tri chutné recepty, ako využiť zelené paradajky. Vďaka nim už nevyhodíte ani jednu!
Tri chutné recepty, ako využiť zelené paradajky. Vďaka nim už nevyhodíte ani jednu!
Mali ste bohatú úrodu paradajok, ale veľa z nich nestihlo dozrieť a zostalo zelených? Mnohí záhradkári ich vyhadzujú alebo skompostujú. Je to škoda, preto vám ukážeme, ako ich využiť.
Cenné rady od šľachtiteľa cesnaku a tipy na odrody orechov od ovocinára. Pripravte sa na jeseň s časopisom Záhrada
Cenné rady od šľachtiteľa cesnaku a tipy na odrody orechov od ovocinára. Pripravte sa na jeseň s časopisom Záhrada
Októbrové číslo časopisu Záhrada 7/2024 je v predaji od 6. 9. 2024. Pripravte záhradu na jeseň a nechajte si poradiť ohľadom pestovania cesnaku od známeho českého šľachtiteľa.
Hrušky v hlavnej úlohe: Dva jednoduché recepty, s ktorými privoláte jeseň
Hrušky v hlavnej úlohe: Dva jednoduché recepty, s ktorými privoláte jeseň
Hrušky, typické jesenné ovocie, sú nielen chutné a zdravé, ale aj všestranné v kuchyni. Ak ste milovníkom sladkých alebo netradičných chutí, pripravte si s nami tieto recepty.