Recepty zo záhrady

Vždy, keď nám po sviatkoch ostane kvasená kapusta, robíme tieto pagáčiky
Vždy, keď nám po sviatkoch ostane kvasená kapusta, robíme tieto pagáčiky
O tom, že kapusta má v kuchyni všestranné využitie, sme sa už presvedčili. Ak ste milovníkom slaného pečiva a máte chuť experimentovať, vyskúšajte si upiecť tieto pagáčiky.
Alsaský jablčník spríjemní chladný deň
Alsaský jablčník spríjemní chladný deň
Vonku je zo dňa na deň chladnejšie a takéto počasie si priam pýta šálku horúceho čaju. Ak si k nemu doprajete tento lahodný zákusok, zabudnete na všetko negatívne a ponoríte sa do sveta absolútnej pohody.
Portulaka: Z buriny vynikajúca a zdravá zelenina. Vyskúšajte tieto recepty na jej spracovanie!
Portulaka: Z buriny vynikajúca a zdravá zelenina. Vyskúšajte tieto recepty na jej spracovanie!
Často si nevšimneme ani to, čo máme rovno pred očami. Nečudo, že už vonkoncom nevnímame to, čo skromne čupí pri zemi. No aj napriek tomu, aká je portulaka nenápadná, potenciál tejto drobnej rastliny si mnohé civilizácie všimli už dávno.
Pečená kapusta ako chutná večera
Pečená kapusta ako chutná večera
O tom, že kapusta je všeliek, sme sa zmienili už pri recepte na jesenný kapustový šalát. Kapusta má rôznorodé využitie, môžete ju nakladať, nechať vykvasiť, dusiť, variť, ale skúšali ste ju už aj piecť? 
Vitamínová bomba: Jesenný kapustový šalát
Vitamínová bomba: Jesenný kapustový šalát
Vedeli ste, že kapusta má vyšší obsah vitamínu C ako citrón? Jej pravidelná konzumácia pomáha pri chorobách srdca, hypertenzii a chráni mozgové bunky. Tento všeliek má i silné protirakovinové účinky, posilňuje imunitu a čistí tráviaci trakt. 
8 fantastických receptov zo šípok, ktoré by ste rozhodne mali vyskúšať
8 fantastických receptov zo šípok, ktoré by ste rozhodne mali vyskúšať
Je tu obdobie jesenného dozrievania šípok, ktoré sú výnimočné svojou chuťou, no aj obrovským prínosom zo zdravotného hľadiska. Ich preventívne a liečivé účinky sú totiž naozaj unikátne.
Tento jablčník so škoricovou polevou jednoducho musíte ochutnať
Tento jablčník so škoricovou polevou jednoducho musíte ochutnať
Jablká patria k jeseni rovnako ako vôňa škorice, padajúce lístie a oddych po ukončenej záhradkárskej sezóne. Vyskúšajte tento nenáročný recept a dovoľte vôni jesene vstúpiť do vašich domácností.
Naučte sa všetko o sušení ovocia - 2.časť
Naučte sa všetko o sušení ovocia - 2.časť
Každý z nás má iné podmienky a možnosti sušenia ovocia, ale z ponúkaných spôsobov si isto každý vyberie ten svoj najprijateľnejší či najlacnejší, alebo najmenej prácny.
Naučte sa všetko o sušení ovocia - 1.časť
Naučte sa všetko o sušení ovocia - 1.časť
Sušenie potravín, najmä to prírodné (a špeciálne sušenie ovocia) je tým najstarším spôsobom ich uchovávania. Zrejme pre svoju jednoduchosť i ekonomickú a energetickú efektívnosťou nemá konkurenta.
Sladké jablkové lupienky vám prevoňajú sychravú jeseň
Sladké jablkové lupienky vám prevoňajú sychravú jeseň
Jesenné počasie býva často daždivé a chladné, nuž a to je ideálny čas na pokojné chvíle s dobrou knihou v ruke a chutnými maškrtami na blízku. Jablkové lupienky prevoňajú byt a navodia tú pravú jesennú atmosféru.