Recepty zo záhrady

Otestovali sme test kliešťa
Otestovali sme test kliešťa
Ročná dcéra schytala kliešťa. Na záhrade pod lesom počas grilovačky v záhradkárskej oblasti v bratislavskej Dúbravke. Bola to zrejme ešte nymfa. Držala – ako ináč – ako kliešť.
Koža ako maškrta: Túto ovocnú pochúťku musíte vyskúšať!
Koža ako maškrta: Túto ovocnú pochúťku musíte vyskúšať!
Znie to prinajmenšom zvláštne. Čože? Koža? Koho? Ľudská? Zvieracia? Nie, ovocná. Úplne výborný spôsob spracovania ovocia, ktoré je buď kyslejšie, alebo ktorého máte v sezóne priveľa a džemy, kompóty či koláče už všetkým lezú ušami alebo len máte chuť na čosi nové. 
2 výborné recepty na koláč z rebarbory
2 výborné recepty na koláč z rebarbory
Sezóna rebarbory vrcholí, preto vám prinášame dva overené chutné recepty na jej spracovanie.
5 jarných liečiviek, ktoré občas nazývame burinou
5 jarných liečiviek, ktoré občas nazývame burinou
Niektoré rastú priamo v záhrade, po iné si zájdeme do prírody. Učme sa ich spoznávať, zbierať a využívať  vo svoj prospech.
Rýchla večera: Brokolicový šalát s tuniakom
Rýchla večera: Brokolicový šalát s tuniakom
Brokolica je jedna z najzdravších zelenín. Je vhodná pri anémii, redukčnej diéte, znižuje hladinu cholesterolu a posilňuje imunitný systém. V surovom stave je doslova vitamínovou bombou. Pripravte si z nej túto chutnú večeru.
Spomienka na leto: Voňavý ovocný koláč
Spomienka na leto: Voňavý ovocný koláč
I keď je vonku chladno, môžeme sa na chvíľu zasnívať a pripomenúť si leto. S takýmto koláčom na stole je predsa zima menej nevľúdna a čakanie na novú sezónu príjemnejšie. Vyskúšate?
Vyskúšajte recept na prebudenie zo zimnej letargie
Vyskúšajte recept na prebudenie zo zimnej letargie
Najlepším naším stimulátorom je slnko. Toho je však v týchto dňoch pomenej, preto ak chceme predísť jarnej únave, už teraz sa môžeme naštartovať do novej sezóny. Stačí využiť silu klíčiacich semienok.
16 najlepších receptov na kvasené zeleninové zmesi
16 najlepších receptov na kvasené zeleninové zmesi
Kvasenie zeleniny je najjednoduchší, najefektívnejší a najzdravší spôsob jej zhodnotenia. 
Kyslomliečne kvasenie: Spoznajte najzdravší spôsob zhodnotenia zeleniny
Kyslomliečne kvasenie: Spoznajte najzdravší spôsob zhodnotenia zeleniny
Neexistuje snáď žiadne etnikum, ktoré by nemalo vlastnú históriu vývoja konzervácie potravín kyslomliečnym kvasením.
Vždy, keď nám po sviatkoch ostane kvasená kapusta, robíme tieto pagáčiky
Vždy, keď nám po sviatkoch ostane kvasená kapusta, robíme tieto pagáčiky
O tom, že kapusta má v kuchyni všestranné využitie, sme sa už presvedčili. Ak ste milovníkom slaného pečiva a máte chuť experimentovať, vyskúšajte si upiecť tieto pagáčiky.