Recepty zo záhrady

Pustite sa do domácej výroby vína. Vlastný vinič ani vinicu nepotrebujete!
Pustite sa do domácej výroby vína. Vlastný vinič ani vinicu nepotrebujete!
Keď si v súčasnosti chceme vyrobiť víno, nemusíme vlastniť ani vinicu a vinič ani pestovať. Môžeme si kúpiť muštové hrozno, prípadne priamo vylisovanú šťavu a pustiť sa do toho.
Čomu sa vyhnúť pri výrobe domáceho vína? Do pivnice choďte so sviečkou a pozor na množstvo síry, radí vinár
Čomu sa vyhnúť pri výrobe domáceho vína? Do pivnice choďte so sviečkou a pozor na množstvo síry, radí vinár
Pri výrobe vína je vždy lepšia prevencia ako liečba. Základom je spracovávanie zdravej suroviny a vykonávanie správnych úkonov v správnom čase.
Tri chutné recepty, ako využiť zelené paradajky. Vďaka nim už nevyhodíte ani jednu!
Tri chutné recepty, ako využiť zelené paradajky. Vďaka nim už nevyhodíte ani jednu!
Mali ste bohatú úrodu paradajok, ale veľa z nich nestihlo dozrieť a zostalo zelených? Mnohí záhradkári ich vyhadzujú alebo skompostujú. Je to škoda, preto vám ukážeme, ako ich využiť.
Cenné rady od šľachtiteľa cesnaku a tipy na odrody orechov od ovocinára. Pripravte sa na jeseň s časopisom Záhrada
Cenné rady od šľachtiteľa cesnaku a tipy na odrody orechov od ovocinára. Pripravte sa na jeseň s časopisom Záhrada
Októbrové číslo časopisu Záhrada 7/2024 je v predaji od 6. 9. 2024. Pripravte záhradu na jeseň a nechajte si poradiť ohľadom pestovania cesnaku od známeho českého šľachtiteľa.
Hrušky v hlavnej úlohe: Dva jednoduché recepty, s ktorými privoláte jeseň
Hrušky v hlavnej úlohe: Dva jednoduché recepty, s ktorými privoláte jeseň
Hrušky, typické jesenné ovocie, sú nielen chutné a zdravé, ale aj všestranné v kuchyni. Ak ste milovníkom sladkých alebo netradičných chutí, pripravte si s nami tieto recepty.
5 tipov, ako spracovať rakytník a prečo by sme ho mali mať v záhrade
5 tipov, ako spracovať rakytník a prečo by sme ho mali mať v záhrade
Rakytník sa právom považuje za superpotravinu. Okrem jeho liečivých účinkov sme sa zamerali na správny zber a pridali sme niekoľko receptov na spracovanie.
Pripravte si paradajkovo-cesnakovú zmes, ktorá vydrží aj bez konzervovania
Pripravte si paradajkovo-cesnakovú zmes, ktorá vydrží aj bez konzervovania
Ak máte prebytok rajčín a neviete čo s nimi, vyskúšajte ich spracovať týmto jednoduchým a rýchlym spôsobom. Navyše nie je potrebná sterilizácia a na tmavom chladnom mieste zmes vydrží nielen do ďalšej sezóny, ale ak ju nespotrebujete, aj dlhšie.
Fermentovaný čaj si obľúbite! Naučíme vás, ako si ho pripraviť z malinových listov
Fermentovaný čaj si obľúbite! Naučíme vás, ako si ho pripraviť z malinových listov
Bylinné čaje sú obľúbené nielen pre svoje chuť, ale aj liečivé účinky. Môžeme si ich pripraviť z divých alebo záhradných bylín, ktoré použijeme čerstvé alebo častejšie sušené. Špeciálnu kategóriu predstavujú fermentované čaje. Viete si ich pripraviť?
Repík lekársky: Bylinka pre zdravie celej rodiny, na ktorú nedali dopustiť už naše prababičky
Repík lekársky: Bylinka pre zdravie celej rodiny, na ktorú nedali dopustiť už naše prababičky
Repík patrí medzi najstaršie známe liečivky. Odpradávna bol využívaný najmä pri poraneniach kože a tráviacich problémoch. Máte ho aj vy vo svojej lekárničke?
Dobrých cuketových receptov nikdy nie je dosť. Týchto 5 sme vyskúšali za vás
Dobrých cuketových receptov nikdy nie je dosť. Týchto 5 sme vyskúšali za vás
Máte záhradu plnú cukety a neviete, čo s ňou? Táto chutná a zdravá zelenina ponúka nespočetné možnosti využitia v kuchyni. Objavte s nami nové recepty na jej prípravu, ktoré vás určite zaujmú.