Recepty zo záhrady

Tri recepty s rukolou: Týmto jedlám dodá nevšednú chuť, ktorú si zamilujete
Tri recepty s rukolou: Týmto jedlám dodá nevšednú chuť, ktorú si zamilujete
Špecifická chuť rukoly najlepšie vynikne v čerstvom stave. Pridať ju môžeme aj na pizzu či do polievok. Inšpirujte sa našimi receptami.
Túto superpotravinu máte pod nosom! Kedy a ako zbierať žihľavové semienka?
Túto superpotravinu máte pod nosom! Kedy a ako zbierať žihľavové semienka?
O účinkoch žihľavových listov isto viete, ale čo semiačka? Zbierame ich od konca leta až do začiatku jesene, teda od augusta do septembra. Presný termín však záleží od počasia a lokality.
Ako pestovať exotické rastliny a záhradkárčiť na chalupe? Privítajte leto s júlovým číslom časopisu Záhrada
Ako pestovať exotické rastliny a záhradkárčiť na chalupe? Privítajte leto s júlovým číslom časopisu Záhrada
Júlové číslo časopisu Záhrada 5/2024 je v predaji od 19. 6. 2024. Pripravili sme si pre vás odborné rady o pestovaní figovníkov či banánovníkov a množstvo nových tipov do letnej záhrady.
4 spôsoby, ako využiť úrodu hrášku a pripraviť si zdravé jarné jedlá
4 spôsoby, ako využiť úrodu hrášku a pripraviť si zdravé jarné jedlá
Hoci často vnímame hrášok len ako občasné spestrenie jedálneho lístka, kvôli jeho blahodarným účinkom by jeho konzumácia mala byť pravidelná. Inšpirujte sa našimi receptmi.
Reďkovky nielen na chlieb: Naučte sa ich fermentovať a pripraviť si zdravé hranolky či polievku
Reďkovky nielen na chlieb: Naučte sa ich fermentovať a pripraviť si zdravé hranolky či polievku
S príchodom jari prichádza spolu s mladou cibuľkou a šalátom aj sezóna reďkoviek. Najčastejšie si ju vychutnávame pokrájanú na kolieska na chlebíku. Prinášame vám pár tipov na menej tradičné recepty.
4 spôsoby, ako pripraviť rebarboru a využiť jej kyslastú osviežujúcu chuť
4 spôsoby, ako pripraviť rebarboru a využiť jej kyslastú osviežujúcu chuť
Jej chuťovo zaujímavé stopky zelenej, žltej alebo výrazne červenej farby vyniknú v koláčoch, dezertoch aj rôznych zaváraninách vrátane marmelád. Inšpirujte sa!
Focaccia ako babičkina záhrada: Upečte si taliansky chlieb, ktorý vám rozkvitne pred očami
Focaccia ako babičkina záhrada: Upečte si taliansky chlieb, ktorý vám rozkvitne pred očami
Povaľuje sa vám v chladničke množstvo zeleniny a neviete, ako ju zužitkovať? Spravte si focacciu podľa nášho receptu. A nie hocijakú! Táto vám rozkvitne priamo pred očami.
Nové číslo časopisu Záhrada je v predaji! Ako vyhrať nad škodcami a tipy na pestovanie jahôd priamo z rodinnej farmy
Nové číslo časopisu Záhrada je v predaji! Ako vyhrať nad škodcami a tipy na pestovanie jahôd priamo z rodinnej farmy
Júnové číslo časopisu Záhrada 4/2024 je v predaji už od 13. 5. 2024. Môžete sa tešiť na tipy priamo z jahodovej farmy, najkrajšie kvitnúce kry a rady od našich odborníkov.
7 úžasných vecí, ktoré vyrobíte zo smrekových výhonkov. Takúto čokoládu ste ešte nejedli!
7 úžasných vecí, ktoré vyrobíte zo smrekových výhonkov. Takúto čokoládu ste ešte nejedli!
Na jar, od konca marca do polovice mája, sa na koncoch konárikov ihličnanov objavujú malé a mäkké svetlozelené výhonky. Vedeli ste, že sa môžu konzumovať aj v surovom stave a dá sa z nich vyrobiť mnoho produktov?
Toto ste možno netušili! Kvety tohto kvitnúceho stromu sú nielen jedlé, ale aj liečivé
Toto ste možno netušili! Kvety tohto kvitnúceho stromu sú nielen jedlé, ale aj liečivé
Magnóliu poznáme vďaka veľkým a krásnym voňavým kvetom. Patrí medzi jedny z prvých kvitnúcich krov v jarnom období, no málokto vie, že má liečivé účinky a kvety sú jedlé.