Recepty zo záhrady

Stonkový zeler: Záhradná superpotravina a prírodný životabudič, ktorý sa oplatí mať v záhrade
Stonkový zeler: Záhradná superpotravina a prírodný životabudič, ktorý sa oplatí mať v záhrade
Stonkový zeler je v našich kuchyniach stále ešte nedoceneným príbuzným buľvového zeleru. Chrumkavé stonky chutia čerstvé, dusené, restované, ale aj varené.
Ružičkový kel vás postaví na nohy a jedlá z neho nezaťažia žalúdok. Vyskúšajte týchto 5 chutných receptov
Ružičkový kel vás postaví na nohy a jedlá z neho nezaťažia žalúdok. Vyskúšajte týchto 5 chutných receptov
Ružičkový kel je všestranná zelenina, ktorá má mierne horkastú, korenistú chuť. V kuchyni má široké uplatnenie a my vám prinášame 5 nápadov, ako ho spracovať.
Tajomstvá valeriány lekárskej: Prírodný spôsob, ako si zlepšiť spánok a zahnať úzkosť
Tajomstvá valeriány lekárskej: Prírodný spôsob, ako si zlepšiť spánok a zahnať úzkosť
Valeriána je už niekoľko storočí známa najmä svojimi upokojujúcimi účinkami. Populárna bola aj počas druhej svetovej vojny, kedy sa podávala vojakom na zmiernenie úzkosti a liečbu ťažkých zranení. Čo všetko v sebe táto jemná rastlina skrýva?
Premeňte zásoby jabĺk a mrkvy na poriadnu dávku vitamínov! Takto získate 6 litrov džúsu bez konzervantov
Premeňte zásoby jabĺk a mrkvy na poriadnu dávku vitamínov! Takto získate 6 litrov džúsu bez konzervantov
Určite vám zostali zásoby jabĺk a mrkvy zo zimného uskladnenia. Keď už neviete, čo s nimi, skúste z nich spraviť domáci džús – bez konzervantov a ako náhradu za presladené džúsy z obchodu.
Čo odporúča na novú sezónu pán profesor Hričovský? Dozviete sa v novom čísle časopisu Záhrada aj so semienkami zadarmo
Čo odporúča na novú sezónu pán profesor Hričovský? Dozviete sa v novom čísle časopisu Záhrada aj so semienkami zadarmo
Februárové číslo časopisu Záhrada 1/2024 aj s darčekom – semienkami papriky – je v predaji už od 25. januára. Dozviete sa nielen to, čo odporúča pán profesor Hričovský, ale tiež všetko dôležité o pestovaní paprík v rozhovore so skúseným pestovateľom.
Tri recepty, ako využiť zázvor: Naložený v mede podporí imunitu, likér uľaví žalúdku a nátierka poteší štipľavou chuťou
Tri recepty, ako využiť zázvor: Naložený v mede podporí imunitu, likér uľaví žalúdku a nátierka poteší štipľavou chuťou
Zázvor sa so svojou korenisto-štipľavou chuťou považuje za jednu z najzdravších korenín. Za jeho charakteristickú ostrosť môže látka známa ako gingerol, ktorej sa pripisujú mnohé priaznivé účinky. Ako ich využiť pre svoje zdravie?
Varené víno novým spôsobom: Pripravte si ho vo forme želé a môžete ho vyjedať aj lyžičkou
Varené víno novým spôsobom: Pripravte si ho vo forme želé a môžete ho vyjedať aj lyžičkou
Je tu zimné obdobie a s ním aj čas punčov, grogov a vareného vína. Čo takto si ho pripraviť trochu netradične vo forme želé?
Veľký sprievodca pestovaním byliniek a skoré januárové výsevy sú témami nového čísla časopisu Záhrada
Veľký sprievodca pestovaním byliniek a skoré januárové výsevy sú témami nového čísla časopisu Záhrada
Januárové číslo časopisu Záhrada 10/2023 je už v predaji od 15. decembra. Prečítajte si dobré rady od známej bylinkárky, čo vysievať v januári alebo ako rezať vinič.
Jablkové dobroty: Ako si pripraviť chutnú prílohu k obedu a zdravé sladkosti
Jablkové dobroty: Ako si pripraviť chutnú prílohu k obedu a zdravé sladkosti
Jabloň patrí medzi najčastejšie sa vyskytujúce ovocné stromy v záhradkách. Hádam niet takej, v ktorej nerastie. Ak ste mali bohatú úrodu a neviete, čo s plodmi, máme pre vás niekoľko tipov.
Kubánske oregano alebo grécky eukalyptus. Viete, ktorá obľúbená bylinka sa skrýva za týmito názvami?
Kubánske oregano alebo grécky eukalyptus. Viete, ktorá obľúbená bylinka sa skrýva za týmito názvami?
Táto bylina s citrónovou vôňou lieči, odpudzuje komáre a dochucuje jedlá. Čo všetko sa skrýva za jej originálnym názvom – nádchovník?