Recepty zo záhrady

Tri recepty, ako využiť zázvor: Naložený v mede podporí imunitu, likér uľaví žalúdku a nátierka poteší štipľavou chuťou
Tri recepty, ako využiť zázvor: Naložený v mede podporí imunitu, likér uľaví žalúdku a nátierka poteší štipľavou chuťou
Zázvor sa so svojou korenisto-štipľavou chuťou považuje za jednu z najzdravších korenín. Za jeho charakteristickú ostrosť môže látka známa ako gingerol, ktorej sa pripisujú mnohé priaznivé účinky. Ako ich využiť pre svoje zdravie?
Varené víno netradične? Ak si ho pripravíte vo forme želé, môžete ho vyjedať aj lyžičkou
Varené víno netradične? Ak si ho pripravíte vo forme želé, môžete ho vyjedať aj lyžičkou
Je tu zimné obdobie a s ním aj čas punčov, grogov a vareného vína. Čo takto si ho pripraviť trochu netradične vo forme želé?
Veľký sprievodca pestovaním byliniek a skoré januárové výsevy sú témami nového čísla časopisu Záhrada
Veľký sprievodca pestovaním byliniek a skoré januárové výsevy sú témami nového čísla časopisu Záhrada
Januárové číslo časopisu Záhrada 10/2023 je už v predaji od 15. decembra. Prečítajte si dobré rady od známej bylinkárky, čo vysievať v januári alebo ako rezať vinič.
Jablkové dobroty: Ako si pripraviť chutnú prílohu k obedu a zdravé sladkosti
Jablkové dobroty: Ako si pripraviť chutnú prílohu k obedu a zdravé sladkosti
Jabloň patrí medzi najčastejšie sa vyskytujúce ovocné stromy v záhradkách. Hádam niet takej, v ktorej nerastie. Ak ste mali bohatú úrodu a neviete, čo s plodmi, máme pre vás niekoľko tipov.
Kubánske oregano alebo grécky eukalyptus. Viete, ktorá obľúbená bylinka sa skrýva za týmito názvami?
Kubánske oregano alebo grécky eukalyptus. Viete, ktorá obľúbená bylinka sa skrýva za týmito názvami?
Táto bylina s citrónovou vôňou lieči, odpudzuje komáre a dochucuje jedlá. Čo všetko sa skrýva za jej originálnym názvom – nádchovník?
Kompletný sprievodca záhradných prác v roku 2024 a ďalšie zaujímavé témy vás čakajú v novom čísle časopisu Záhrada
Vysušte si šípky na prášok: Ako na to a kde všade ho využijete?
Vysušte si šípky na prášok: Ako na to a kde všade ho využijete?
Šípky dozrievajú koncom leta až začiatkom jesene. Najvhodnejším obdobím na ich zber je október – november, ideálne v lese alebo ďalej od frekventovaných ciest. Zbierame ich, keď sú plody červené, zrelé a tvrdé.
10 inšpiratívnych spôsobov, ako využiť tekvice do posledného semienka
10 inšpiratívnych spôsobov, ako využiť tekvice do posledného semienka
Viete, že tekvice určené na vykrajovanie na Halloween sú jedlé a dokážeme ich využiť na mnoho spôsobov? Inšpirujte sa našimi tipmi a využite každú ich časť – od semienok až po šupky.
Plody záhradného „minikivi“ podporia imunitu a dobrú náladu. Na jeho pestovanie vám postačí pergola
Plody záhradného „minikivi“ podporia imunitu a dobrú náladu. Na jeho pestovanie vám postačí pergola
Aktinídia význačná – „minikivi“ – je popínavá liana so sladkými plodmi a na pergole hravo nahradí aj vínnu révu. Stačí ju vysadiť na slnečné stanovište a o zdravú úrodu budeme mať postarané.
Portulakové mäsové guličky, polievka aj pesto: Tri recepty, ktoré zmenia váš pohľad na túto burinu
Portulakové mäsové guličky, polievka aj pesto: Tri recepty, ktoré zmenia váš pohľad na túto burinu
Isto ste sa už s touto poliehavou rastlinou stretli vo vašej záhrade. U nás sa žiaľ považuje stále za burinu, a preto sa vytrháva a ničí. No práve to je najväčšia chyba! Portulaka je hotový poklad.