Už ste ochutnali pečený čaj? Využite prebytky ovocia a pripravte si ho s nami krok za krokom

Už ste ochutnali pečený čaj? Zaujímavý názov, chutný nápoj a jednoduchá výroba.

Článok o výrobe pečeného čaju v časopise Záhrada
Foto: Shutterstock, redakcia

Pripravte si ho spolu s nami krok za krokom v článku Vyrobte si vlastný pečený čaj. Skvelé je, že takto spotrebujete aj prebytky ovocia, napríklad teraz v zime, keď sa začali kaziť jesenné odrody jabĺčok či hrušiek uložené v pivnici.

Najlepšie, keď ich v tomto období skombinujete s ovocím, ktoré ostane napríklad po Vianociach alebo aspoň s liečivým zázvorom. Výhodou pečeného čaju je, že sa dá veľmi dobre použiť aj ako milý darček kolegom či kamarátom a v lete na chladený nápoj.

Čo sa ešte v decembrovom čísle dočítate?

  • ako správne skladovať koreňovú zeleninu,
  • ako vyrobiť vianočné vence z materiálu zo záhrady,
  • na čo si dať pozor pri výbere vianočného stromčeka,
  • prečo zaradiť do jedálnička cviklu,
  • tipy na pestovanie ibišteka čínskeho.
Toto všetko a oveľa viac hľadajte v decembrovom vydaní časopisu Záhrada 9/2024, ktoré je v predaji od 13. 11. 2024. Nájdete ho v novinových stánkoch, v predajniach tlače, v obchodných reťazcoch a čerpacích staniciach. Môžete si ho tiež objednať elektronicky na www.jagastore.skwww.predplatne.jaga.sk alebo floowie.com.

Objavte výhody predplatného aj s užitočnými darčekmi ➥

Galéria k článku

Text: Ing. Monika Felixová, redakcia
Foto: isifa/Shutterstock, redakcia

Najnovšie diskusie