Televízne hobby magazíny sú veľmi populárne a plné inšpirácií pre všetkých záhradkárov či domácich majstrov. Televízna Dvojka prináša každý víkend hneď niekoľko relácií, ktoré divákom prinášajú množstvo zaujímavých inšpirácií a tipov pre ich záhradu a dom.
Ak by ste o niektorých náhodou netušili, prinášame vám prehľad tých najzaujímavejších televíznych hobby magazínov, ktoré si určite nenechajte ujsť v roku 2024.
Každá druhá sobota popoludní patrí na Dvojke magazínu Herbárium. Éterická lekárnička a odborníčka na bylinky Klára Lapinová predstavuje svet voňavých a liečivých bylín. Pripomína silu prírodného bohatstva a jeho najlepšie využitie v domácej medicíne, kuchyni či v bežnom živote.
Všetci milovníci hubárčenia určite ocenia originálny magazín Hubačka, ktorý na Dvojke môžu sledovať každú druhú sobotu popoludní. Charizmatický Roman prevádza divákov svetom hubárov. Milovníci húb i začiatočníci sa dozvedia praktické rady aj užitočné odporúčania od odborníkov.
Na zelenej adrese je enviro magazín, ktorý prináša inšpiratívne príbehy ľudí, ale aj organizácií, ktorým nie je budúcnosť našej planéty ľahostajná. Spolu s moderátorom Jurajom Hnilicom každú sobotu popoludní predstavuje aj množstvo tipov a rád nielen pre vidiek, ale i mesto.
Postav dom, zasaď strom je hobby magazín, ktorý na Dvojke môžete sledovať každú sobotu podvečer. Prináša množstvo jednoduchých tipov a rád pre domácich majstrov a najmä množstvo inšpirácií, ako si svoje bývanie a záhradu vylepšiť alebo zútulniť.
Všetkým dobre známy je magazín pre všetkých farmárov, chovateľov, poľnohospodárov a milovníkov slovenského vidieka Farmárska revue, ktorý vysiela Dvojka každú sobotu o 15.00 h. Veľkou novinkou RTVS je nová kniha inšpirovaná touto reláciou pre všetky deti s názvom Z farmy až na tanier – Farmárska revue deťom.
Prečo sa chlieb a koláče robia z obilia? Kto znáša vajcia a ako sa z vajíčka uvarí praženica? Prečo zemiaky treba okopávať? Ako vznikne z mlieka jogurt? Je mäso zdravé? Prečo nám z cibule tečú slzy a cesnak v ústach štípe? Kde sa vôbec berie jedlo? Každá kapitola tejto knihy prináša odpovede na otázky detí, ako vzniká jedlo.
Zároveň je kuchárskou knihou, vďaka čomu si deti môžu vyskúšať, ako sa z farmárskych produktov pripravujú rôzne pochúťky. Táto kniha priblíži a vysvetlí, ktoré farmárske produkty sú najdôležitejšie a ako vlastne vznikajú. Čo všetko musia farmári vedieť a urobiť, aby sme si jedného dňa mohli vychutnať palacinky, zemiakovú placku, bryndzové halušky či praženicu. Aby ste sa s farmárskymi produktmi lepšie zoznámili, pripravili sme pre vás aj plno jednoduchých receptov.
Kniha obsahuje 11 kapitol, až 39 jednoduchých receptov pre deti a 6 komiksových receptov a kúpiť si ju môžete aj v e-shope RTVS.
Galéria k článku
Zdroj: PR článok Media RTVS, s. r. o.
It's far stated that Park Min-jae took benefit of the long excursion to tour to…