Ako sa zorientovať v paprikách? Nie, nemusíte poznať spamäti množstvo odrôd, naučíme vás pozrieť sa na ne z nadhľadu a čo najviac zjednodušene.

Ktoré papriky všeobecne sú vhodné na čerstvý konzum, nakladanie, zaváranie a prečo ich nesušiť? Ktoré a prečo sa naopak sušia dobre? Mlieť ich so semienkami alebo bez? A viete, aký je rozdiel, keď zavaríte kozie a keď baranie rohy a prečo tie veľké tmavozelené papriky z obchodov nebývajú vyslovene chutné?
To všetko sa dozviete v rozhovore so skúseným odborníkom, pánom Austom priamo zo šľachtiteľskej stanice, v článku s názvom Paprika, zeleninová vitamínová bomba.
Ako darček pre vás sme k časopisu pribalili semienka papriky v hodnote 1,80 €!
Čo sa ešte v novom čísle dozviete:
- zásady rezu drevín od skúsených ovocinárov,
- prečo je dôležitý predjarný postrek,
- 30 najkrajších rastlín do modernej záhrady,
- ako využívať skleník počas celého roka,
- viac o pestovaní a využití karfiolu v kuchyni.
Galéria k článku
Text: Ing. Monika Felixová, redakcia
Foto: isifa/Shutterstock, redakcia
Ahojte, zaujímalo by ma, koľko cca vyjde návrh a realizácia záhrady. Pozemok, kt…