Kedysi, keď naše babičky a prababičky pestovali mrkvu, petržlen či zeler, vydržali im ich korene v pivnici čerstvé až do jari. Pamätáte si ešte, ako to robili?
Skúsenosti starších generácií sme, dalo by sa povedať, vymenili za počítačové prehliadače a umelú inteligenciu, a tak prinášame veľký prehľad o tom, ako zberať a najmä skladovať koreňovú zeleninu v pivnici, ale aj v studenej garáži či doma v špajzi.
Dozviete sa tiež, prečo sa nedá skladovať mrkva či petržlen zo supermarketu a tiež, ktoré korene sa dajú ponechať aj počas zimy v záhone a pri koľkých stupňoch zamŕza napríklad mrkva ponechaná v pôde. Stačí nalistovať článok Všetko o skladovaní koreňovej zeleniny na strane 33.
Čo sa ešte v decembrovom čísle dočítate?
- ako ozdobiť vianočné vence z materiálu zo záhrady,
- ako vyrobiť vlastný pečený čaj z prebytkov ovocia,
- na čo si dať pozor pri výbere vianočného stromčeka,
- prečo zaradiť do jedálnička cviklu,
- tipy na pestovanie ibišteka čínskeho.
Galéria k článku
Text: Ing. Monika Felixová, redakcia
Foto: isifa/Shutterstock, redakcia
... v pripade skusenosti, prosim o odporucenie dobrych sort ribezli a egresov..…