Hľadáte dobrý recept na lievance? Tak sa zrejme budete musieť popozerať po inom, pretože tento nie je len dobrý. On je najlepší. Nadýchané ľahučké cesto, jemnú chuť a nenáročnú prípravu ocenia nielen deti, ale i dospelí.
Budeme potrebovať:
- 2 vajcia
- 65 g kryštálový cukor
- 1 vanilkový cukor
- 170 g polohrubá múka
- 200 ml mlieko
- 1 kávová lyžička kypriaceho prášku
- 300 g na jemno nastrúhaných jabĺk
- olej
- štipka soli
Príprava
Z vaječných bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. V inej miske zmiešame cukor, vanilkový cukor, žĺtka a mlieko. Miešame, kým sa cukor nerozpustí. Postupne pridávame múku zmiešanú s kypriacim práškom a jemne vmiešame sneh z bielkov. Nakoniec pridáme na jemno nastrúhané jablká a opatrne premiešame.
Hneď pečieme z oboch strán na malom množstve oleja. Podávame posypané cukrom, s lekvárom, šľahačkou, kakaom – komu ako chutí.
Dobrú chuť!
Text: Michaela Horbanová
Foto: iStock.com
Je niekto alergický na niektoré rastliny v záhrade?