Pálivé papričky nie sú pre každého! Čím sa ich pestovanie líši od klasickej papriky?

Poznáte najpálivejšie papričky sveta a vedeli by ste ich pestovať? Ich konzumácia ale nie je pre každého.

Článok Ako na pálivú papriku čínsku v časopise Záhrada
Foto: Shutterstock, redakcia

Kapsaicíny síce majú zdravotné benefity, ale keď nie ste zvyknutí na ich vysoké dávky, môžete si nimi aj ublížiť. Tie najpálivejšie odrody sveta patria k druhu paprika čínska.

V článku Ako na pálivú čínsku papriku prezradíme, čím sa jej pestovanie zásadne líši od klasickej papriky ročnej, kedy ju vysievať i vysádzať. Vysvetlíme tiež stupnicu pálivosti SHU a prezradíme prvú pomoc, keď to s ich ochutnávaním preženiete.

Čo sa ešte v novom čísle dozviete:

  • 25 najkrajších izbových rastlín,
  • prečo a ako sa riadiť podľa lunárneho kalendára,
  • čo robiť v záhrade začiatkom roka,
  • ktoré rastliny rezať v januári,
  • o sršňovi ázijskom z pohľadu vedcov.
Toto všetko a oveľa viac hľadajte v januárovom vydaní časopisu Záhrada 10/2024, ktoré je v predaji od 16. 12. 2024. Nájdete ho v novinových stánkoch, v predajniach tlače, v obchodných reťazcoch a čerpacích staniciach. Môžete si ho tiež objednať elektronicky na www.jagastore.skwww.predplatne.jaga.sk alebo floowie.com.

Galéria k článku

Text: Ing. Monika Felixová, redakcia
Foto: isifa/Shutterstock, redakcia

Diskusie na tému článku