Spojenie surovej cvikle a jabĺk môže niekomu pripadať exoticky. Keď k tomu pridáte ešte kešu oriešky, syr, mätu, citrón a sezamové semienka, vznikne doslova neodolateľná kombinácia, ktorú jednoducho musíte ochutnať.
Suroviny:
- 2 stredne veľké cvikle,
- 1 jablko,
- syr typu Feta,
- sezamové semená,
- kešu natural,
- mäta,
- pár kvapiek olivového oleja
Na dresing:
- 4 lyžice olivového oleja,
- 1,5 lyžice citrónovej šťavy,
- citrónovú kôru,
- 1 strúčik cesnaku,
- 1/2 lyžičky soli,
- 1/4 lyžičky čierneho mletého korenia,
- 1/2 lyžičky kremžskej horčice
Postup prípravy
Pripravíme si dresing. V miske zmiešame olivový olej s citrónovou šťavou, zastrúhame kúsok citrónovej kôry, pretlačíme jeden strúčik cesnaku. Dochutíme soľou, korením a horčicou. Dobre premiešame.
Surovú cviklu ošúpeme a spolu s jablkom pokrájame na tenké hranolčeky.
Prelejeme dresingom a dobre premiešame. Následne preložíme na tanier, posypeme syrom typu Feta, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme na hrubo nasekané mätové lístky, kešu a sezamové semiačka.
Dobrú chuť!
Text a foto: Michaela Horbanová
Hlasia mrazy, ale momentalne nemam cas ist na zahradu. Myslite, ze to cvikle neu…