Vedeli ste, že kapusta má vyšší obsah vitamínu C ako citrón? Jej pravidelná konzumácia pomáha pri chorobách srdca, hypertenzii a chráni mozgové bunky. Tento všeliek má i silné protirakovinové účinky, posilňuje imunitu a čistí tráviaci trakt.
Tak čo poviete, ochutnáte tento vynikajúci kapustový šalát?
Suroviny:
- 1/2 hlávky menšej kapusty,
- 1 väčšia mrkva,
- 1 stredne veľká cibuľa,
- 250g kyslej smotany,
- 1 PL citrónovej šťavy,
- 30ml jablčného octu,
- 2 PL hnedého cukru,
- 1 čl soli,
- mleté čierne korenie
Postup prípravy
Pol hlávky kapusty nakrájame na drobno, alebo na pásiky. Pridáme na veľkých slzičkách nastrúhanú mrkvu a na jemno nakrájanú cibuľu.
V miske zmiešame smotanu s citrónovou šťavou, jablčným octom, cukrom, soľou a dochutíme mletým čiernym korením.
Nalejeme na kapustu s cibuľou a mrkvou, dobre premiešame a necháme aspoň pár hodín postáť v chladničke. Pred podávaním opäť premiešajte.
Dobrú chuť!
Text: Michaela Horbanová
Foto: isifa/Shutterstock
Ahojte som Katarinka Babina